Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
14.03.2023 19:13:05

Počasí: Dva chladné dny, pak už jaro a až 15 °C

Je to tady. Modely vůbec poprvé naznačují, že přijde stabilní a trvalé oteplení. I tak samozřejmě mohou přijít studené vpády, ale na modelech tyto situace nyní nejsou. Středa a čtvrtek ještě budou po studené frontě chladnější, od pátku se ale začne citelně oteplovat. Vypadá to od pátku na oficiální příchod takového toho už teplejšího jara. Postupně bude až 15 °C. Vůbec nejvyšší teploty v nejnižších polohách by mohly jít až k 17 °C. Ve středních polohách bude kolem 10 až 12 °C. To už je jaro. Nízké ranní teploty budou zpočátku denně, bude i mrznout. Postupně se ale teplota bude zvedat i ráno. 

Přinášíme jen zkrácenou předpověď počasí na další dny. Avšak radostnou. Přijde jaro. Ve středu čekejte 4 až 8 °C, na západě jen 3 °C. Ve čtvrtek 5 až 9 °C, ráno bude mrazivo. V pátek už bude 8 až 12 °C a na jihozápadě 14 °C. V sobotu bude 10 až 14 °C. V neděli potom 11 až 15 °C a po neděli zřejmě ještě tepleji. Srážky budou hlavně ve středu, pak se vyjasní a bude opravdu hezky. Další srážky dorazí kolem neděle. Situaci budeme sledovat, a pokud by do počasí měl promluvit přece jen studený vpád, dáme vědět. Příroda se začne probouzet naplno. Pozor na volantem na přibývající zvěř.

Ivo Svoboda

Vystudoval fyzickou geografii na Masarykově univerzitě se zaměřením na hydrologii a meteorologii. Počasí bylo jeho koníčkem už od dětství. Daří se mu skloubit odborné znalosti s publikační praxí (počasí, sportovní zpravodajství, životní prostředí, cestovní ruch).

Svůj profesní život Ivo Svoboda věnuje online marketingu (vedoucí projektů, SEO, content apod.), takže do článků vkládá i další přidanou hodnotu v podobě klíčových slov, logické struktury a bezchybné češtiny. Miluje přírodu, turistiku, zvířata a přirozenou dávku inteligence.

A rád sleduje v terénu extrémní projevy počasí, před kterými by drtivá většina z nás radši utekla.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty