chmi.cz (ČHMÚ)
01.02.2023 18:39:00

Ze Saska postupuje nad naše území útvar zvaný Comma (na obrázku z družice v kroužku). Tento útvar se může v zimě vyskytovat právě v silném SZ proudění za studenou frontou a často přináší 🌩 - stejně jako dnes.

Ze Saska postupuje nad naše území útvar zvaný Comma (na obrázku z družice v kroužku). Tento útvar se může v zimě vyskytovat právě v silném SZ proudění za studenou frontou a často přináší bouřky - stejně jako dnes.

⚡️První výboje se již v Krušných horách a východním Podkrušnohoří vyskytují. I na radarových datech je viditelný typický zatočený tvar jakési "minifronty". Na čele systému čekejte intenzivní sněžení a nárazy větru.🌬

⚡️Bleskových výbojů bude asi nad naším územím již málo, ale vyskytovat se mohou i dále na JV. Systém bude po přechodu Krušných hor spíše slábnout

Blesková data jsou ze sítě Blitzortung.

Více: 

V dotčených oblastech čekejte při přechodu linie srážek od SZ intenzivní snežení, v nížinách to může být i déšť se sněhem nebo déšť. 

Jak bylo u vás? Napište nám na FB. 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty