Markéta Höfferová
(Kurzy.cz)
30.01.2023 17:20:33

Jarní prázdniny 2023 podle adresy školy začínají někde už příští týden, ty pololetní jsou už tento pátek

Na rodiče s dětmi se právě řítí tři zásadní školské záležitosti: pololetní vysvědčení, pololetní prázdniny a to nejzásadnější – jarní prázdniny. Pololetní vysvědčení přinesou děti ze školy už v úterý 31. ledna 2023, ale protože se nedávno konaly ve většině škol třídní schůzky, snad se málokterý z rodičů dočká nějakého ošklivého překvapení. A pokud ano, měl se ty neradostné zprávy dozvědět nejpozději právě na těch lednových třídních schůzkách. Jenže už jen letmý průběžný pohled do žákajdy měl rodiče dávno připravit na to, co pedagogové teď trefně shrnou buď do známky, anebo do slovního hodnocení. Ale pevně věřme, že většina rodičů věnuje obsahu žákovské knížky pozornost, a vidí tedy výsledky zasluhující pochvalu nebo naopak upozorňující na oblasti, ve které potomek neexceluje a je třeba ho v tom buď procvičit, podpořit – ale je také možné se smířit s tím, že něco prostě na jedničku či dvojku nebude a opřít energii radostně tam, kde to dítko baví a rozšiřuje si obzory až mimo povinné výukové rámce.

skolstvi_deti_zdroj_ProfesiaCZ Děti za odměnu budou mít tento pátek (3. února 2023) jednodenní pololetní prázdniny, a dohromady s víkendem se za tři dny volna už se dá něco pořádného podniknout. Den už se trochu prodloužil… ale výlet se dá udělat i v krátkém zimním dni. Počasí tedy zatím vypadá spíše na nějaké to kino, ale třeba se předpověď ještě umoudří.

No a pozor, od příštího týdne začínají jednotlivé turnusy týdenního volna - jarní prázdniny má totiž každá škola podle místa svého sídla, takže hlavně nepoplést termíny! Dobrodružné to mohou mít rodiče s více dětmi, které každé chodí do školy jinam...:

Další volno - tentokrát víkendy prodloužené díky státním svátkům - čekají rodiče i děti až na Velikonoce (7. - 10. dubna), které budou mít děti delší ještě o jednodenní velikonoční prázdniny ve čtvrtek 6. dubna. Delší budou i dva květnové víkendy, protože 1. a 8. květen připadají letos na pondělky, ale potom už se bude chodit do školy až do konce školního roku 2022/2023 – do pátku 30. června.


Poznámky k tabulce:
Praha 1 až 5 jsou městské části: Praha 1Praha 2Praha 3Praha 4Praha 5Praha 11Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.
Praha 6 až 10 jsou městské části: Praha 6Praha 7Praha 8Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha  19, Praha  20, Praha  21, Praha  22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní  Chabry, Praha-Dolní  Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty