chmi.cz (ČHMÚ)
09.01.2023 15:21:00

❄️Aktuální informace o sněhové (ne)pokrývce.

Rekordně dlouhé lednové období bez sněhové pokrývky na našich horách stále pokračuje a výrazná změna v následujících 5 dnech, snad jen s výjimkou nejvyšších hřebenových poloh, zatím nenastane. Na horách se budou střídat sněhové a dešťové srážky.

🏔 Ačkoliv některé stanice ČHMÚ v hřebenových partiích severních hor dnes ráno hlásí několik cm vysokou sněhovou pokrývku, tak situaci v terénu můžeme lépe charakterizovat jako nesouvislou sněhovou pokrývku s popraškem nového sněhu. Výjimkou jsou jen hřebenové partie v Krkonoších a v Jeseníkách kolem Ovčárny, ve výškách nad 1300 m n. m., kde kromě ojediněle vyfoukaných míst převažuje ještě spíše souvislá sněhová pokrývka vysoká nejčastěji 10 až 30 cm.

📏 V rámci pravidelných týdenních měření krkonošských sněhoměrných profilů bylo dnes našimi hydrology nejvíce sněhu naměřeno u stanice Labská bouda - 33 cm výšky a 135 mm vodní hodnoty a v profilu Růženčina zahrádka - 26 cm výšky a 97 mm vodní hodnoty. Situaci dobře charakterizuje i přiložená fotodokumentace ze hřebenů západních Krkonoš.

❄️Ráno a dopoledne občasné sněžení pokračovalo a na hřebenech Krušných hor, Šumavy, Krkonoš, Hrubého Jeseníku a Králického Sněžníku celkem napadlo zhruba od 1 do 5 cm nového sněhu. Na přiloženém videu v komentáři pod příspěvkem můžete vidět sněžení v Labském dole. 

👩‍💻 O sněhové pokrývce v první lednové dekádě na našich horách jsme informovali minulý týden. Na tomto odkaze najdete zajímavé informace našich kolegů a nadšenců do meteorologie ze Šumavy 

📸 Fotky z Krkonoš: Čenda Jirák



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty