chmi.cz (ČHMÚ)
18.08.2022 18:24:00

Bouřkový systém postupuje z Rakouska nad naše území a vytvořil radarovou signaturu zvanou "bow echo". Ta je typická pro systémy s velmi výraznými nárazy větru na čele.


Bouřkový systém postupuje z Rakouska nad naše území a vytvořil radarovou signaturu zvanou "bow echo". Ta je typická pro systémy s velmi výraznými nárazy větru na čele. V rámci tohoto se mohou vyskytnout zejména ve "vyboulené" oblasti nárazy větru i kolem 90 km/h. Rovněž očekáváme krátkodobé intenzivní srážky a vyloučeny nejsou ani kroupy. Byl proto zvýšen stupeň výstrahy pro část krajů Jihomoravského, Vysočina a ORP Dačice v Jihočeském kraji.

Aktuální meteoradar

PátekDnes nás čeká významná, ale složitá bouřková situace. Nad naším územím se totiž vlní studená fronta. Bouřky se vyskytnou na celém území ČR 

Sobota:  Povodňová situace na Plzeňsku, výstrahy pro Moravu.

V Rakousku se aktuálně vyskytuje intenzivní bouřkový systém, na jehož čele byly zaznamenány nárazy i přes 100 km/h. Tento systém aktuálně postupuje k severu až severovýchodu a měl by zasáhnout jih našeho území, zejména část Jihomoravského kraje, Vysočiny a východní okraj Jihočeského kraje. 💡Předpokládáme však, že nárazy severně od Alp by měly být nižší. Systém bude při svém postupu směrem k našemu území postupně slábnout.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty