chmi.cz (ČHMÚ)
18.08.2022 07:36:00

Včerejší maximální teploty se pohybovaly většinou do 34 °C, maximum naměřila stanice Borohrádek v Královehradeckém kraji, a to 35.2 °C.

Včerejší maximální teploty se pohybovaly většinou do 34 °C, maximum naměřila stanice Borohrádek v Královehradeckém kraji, a to 35.2 °C. Zhruba na 15 % stanic, které měří přes 30 let, byl pro včerejší den zaznamenán teplotní rekord.

Jak ukazuje přiložená mapa, dnes budou teploty ještě o něco vyšší, většinou mezi 31 a 36 °C, na západě Čech by měly být maximální teploty kolem 30 °C.

Kvůli teplotám je v platnosti ⚠ žlutá a oranžová výstraha. Nejtepleji dnes bude v Polabí a Poohří a na jižní a střední Moravě. Tropické teploty ale postupně ukončí studená fronta. V pátek budou teploty nad 30 °C ještě na Moravě a ve Slezsku, v Čechách už ale bude většinou kolem 26 °C (viz druhá mapa).

Více:

Počasí: Po tropech se skokově ochladí. Místy silné srážky



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty