Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
24.12.2021 10:24:12

Na sázející čeká v zámoří o vánocích v přepočtu 13 miliard korun

V domácí sportce se jackpot pro dnešní sváteční páteční slosování očekává ve výši vlastně nevýrazných 18,3 mil. . Ježíška si totiž nadělil předem sázející již v neděli, když „sebral“ nastřádaný jackpot více než 250 mil. . Tedy vůbec třetí nejvyšší výhru v domácí nejznámější loterii. V eurojackpotu se bude v pátek hrát o zajímavějších 253 mil. . Stále však vlastně zanedbatelné částky, jelikož v USA se jackpoty na vánoční slosování vyšplhaly u hlavních dvou číselných loterií do jiných výšin.

Mega Millions s jackpotem přes 4 mld. korun

Prvotně v pátek pozdě večer amerického času proběhne slosování hry Mega Millions, ve které narostl jackpot na 187 mil. USD. Nárok na v přepočtu 4,15 miliardy korun bude mít výherní tiket, pokud na něm bude správně tipnuto pět čísel z 1 do 70 a navíc „zlatý Mega Ball“ z 1 do 25. Pravděpodobnost uhodnutí kombinace potřebných čísel je 1:303 milionům.

V Powerballu se jackpot blíží 9 mld. korun

Z neděle na pondělí se pak pravidelně uskutečňuje slosování hry Powerball, pro kterou provozovatel loterie indikuje jackpot ve výši 400 mil. dolarů. Pro získání v přepočtu téměř 8,9 miliardy korun musí sázkař uhodnout 5 čísel losovaných v tomto případě z 1 do 69 a zároveň červený Powerball z čísel 1 až 26. Vsazení těchto celkem šesti čísel stojí 2 dolary, pro příp. doplňkovou hru Power Play násobící nižší výhry pak sázkař musí zaplatit ještě dolar navíc. Letošní novinkou je pak ještě hra Double Play. Již z názvu vlastně plyne, že sázející při této variantě získá možnost ještě jedné hry. Stručně řečeno za vsazený dolar navíc, bude tiket zařazen i do druhého slosování. Tedy obdobně jako je tomu u nás ve sportce díky 2. tahu. Powerball však pro Double Play stanovil jinou výherní listinu, resp. pevný jackpot ve výši 10 mil. dolarů.

Sázející každopádně i v této hře potřebuje především pořádný kus štěstí. Jak plyne i z níže uvedeného přehledu, pravděpodobnost získání Grand Prize, resp. tedy jackpotu je totiž zhruba 1:292 miliónům.


Aktuální výše zmiňovaných jackpotů čeká na výherce v případě, že si je nechá postupně vyplácet v ročních splátkách po dobu 30 let. V případě požadavku na okamžitou výplatu se výhra redukuje. Provozovatel Powerball ji pro aktuální slosování odhaduje na 292 milionů dolarů (6,5 mld. korun), u Mega Millions pak na zhruba 134,3 milionů dolarů (3 mld. korun).

Výsledný jackpot může být poloviční

Uváděné výherní částky jsou samozřejmě v hrubé výši, příp. výherci budou muset odvést příslušné daně. Jen základní federální sazba činí v USA 24 %. V jednotlivých státech je pak uplatňována další daň. Například letos v květnu padl ve hře Mega Millions devátý největší jackpot v její historii ve výši 516 milionů dolarů. Výherce si vybral okamžitou výplatu a tedy nárok na necelých 349 milionů dolarů. V konečném důsledku si pak díky daním odnesl přes 254 milionů dolarů. V aktuálním přepočtu s více než 5,6 miliardami korun však výherce z Pensylvánie, který si přál zůstat v anonymitě, snad ale dokáže nějak vyžít…

Jak probíhalo poslední slosování hry Powerball lze shlédnout níže ze záznamu.

 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty