Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
27.11.2021 17:51:33

Počasí: V neděli další sněžení, napadne až 10 cm sněhu

 

Zima sevřela zejména jihovýchodní polovinu republiky. Sníh napadl i v nižších polohách. Od středních poloh se utvořila sněhová pokrývka kolem 10 cm. Sněžení komplikovalo dopravu. Severozápadní polovina Česka zatím na sníh čeká. Většina bude čekat i nadále. Neplatí to však pro Vysočinu a okolní kraje, kde se hned v neděli ráno a dopoledne spustí další sněžení. Další frontální vlna od jihu přinese trvalé sněhové srážky. Napadne 5 až 10 cm sněhu. Na Vysočině a dalších vrchovinách tak bude ležet v neděli večer kolem 20 cm sněhu.

Konkrétněji se bude sněžení týkat Jihočeského kraje, potom se přes Vysočinu a Jihomoravský kraj rozšíří na severovýchod. Samotný severozápad republiky zase zůstane bez sněhu. Prahu by sněžení mohlo slabě zasáhnout svým okrajem. Sníh bude znovu komplikovat dopravu, intenzita by ale měla být slabší než v pátek. Od úterý se projeví ve střední Evropě slabá obleva, pod 600 m n. m. bude postupně pršet. Srážek zůstane dost. Jako celek bude období teplotně podprůměrné. Víkendové teploty v rozmezí -1 až 3 °C postupně stoupnou v novém týdnu až na 3 až 7 °C. 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty