Roman Havlíček (Meteobox)
26.11.2021 08:28:52

Počasí zůstane chladnější s občasným deštěm nebo sněžením, které může komplikovat dopravu

 

Počasí u nás ovlivňovala oblast vyššího tlaku vzduchu zasahující k nám od jihovýchodu. Postupně se k nám rozšiřuje brázda nízkého tlaku vzduchu od severu, z centrálního Středomoří pak bude postupovat frontální systém dále k severovýchodu, který zasáhne především jihovýchodní polovinu území. U Britských ostrovů se postupně prohlubuje tlaková níže, která postoupí nad západní a postupně i střední Evropu a bude ovlivňovat počasí i u nás s ní spojené frontální rozhraní, které bude oddělovat teplejší vzduch na jihovýchodě od chladnějšího na severozápadě.

 

Dnes bude převážně zataženo, místy mlhy, v jihovýchodní polovině území postupně se sněžením nebo deštěm se sněhem, zpočátku v nižších polohách a na východě i pod cca 900 m n.m. srážky dešťové. V severozápadní polovině území srážky ojediněle, odpoledne místy sněhové přeháňky, později částečné protrhávání oblačnosti. Upozornění na vydanou výstrahu ČHMÚ na novou sněhovou pokrývku a náledí, které mohou působit komplikace především v dopravě.

Nejvyšší denní teploty 0 až 4°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem -1°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s.

Počasí 26.11.2021
 

 

V noci bude zataženo až oblačno, ve východní polovině území zpočátku se sněžením, v nížinách i srážky smíšené. Postupně přechodně i polojasno. Především na východě místy mlhy, které mohou být i mrznoucí, u mokrých povrchů se bude tvořit místy náledí.

Nejnižší noční teploty 0 až -4°C, při delším vyjasnění i chladněji.

Vítr slabý proměnlivý nebo jihozápadní do 4 m/s.

 

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších polohách do 400 m n.m. i srážky smíšené nebo dešťové. Jen přechodně až polojasno a místy mlhy, zejména ráno může být místy náledí.

Nejvyšší denní teploty 0 až 4°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem -1°C.

Vítr slabý proměnlivý, postupně převážně jihovýchodní do 4 m/s, ve východní polovině území až mírný 2-7 m/s.

 

V neděli bude převážně zataženo až oblačno, jen přechodně i polojasno, zejména v jihovýchodní polovině území s občasným sněžením, v nižších polohách a na východě až cca do 600 m n.m. srážky dešťové nebo smíšené. Ojediněle mlhy, které mohou být i mrznoucí, ojediněle se pak může tvořit náledí.

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C, při zmenšené oblačnosti až -4°C.

Nejvyšší denní teploty 1 až 5°C.

Vítr slabý proměnlivý, během dne přechodně až mírný převážně západní nebo jihozápadní 1-6 m/s.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty