Redakce (Kurzy.cz)
21.10.2021 12:24:00

Do Čech dovál silný vítr. Láme stromy, strhává střechy a komplikuje dopravu. Na Sněžce 150km/h.

Do Čech dovál silný vítr. Láme stromy, strhává střechy a komplikuje dopravu. Hasiči od rána vyjížděli ke stovkám zásahů. Desítky tisíc domácností jsou aktuálně bez proudu

Silný vítr komplikuje také provoz tramvají v Praze, problémy jsou také na železnici a letišti. Magistrát vyzývá lidi, aby nechodili do parků a lesů.

HZS Karlovarského kraje, Hasiči Praha

 

Dálnice D1 z Prahy do Brna za exitem Čechtice neprůjezdná Na 67. km převrácené nákladní vozidlo s návěsem Vítr působí velké problémy v provozu na mnoha místech Padají stromy, lámou se větve, trhají se plachty na kamionech, převracejí se vozíky, padá dopravní značení.
 • Aktualizace 13:45 🚦 D11 směr Brno na 67. km opět volně průjezdná.

 

 

Hasičský záchranný sbor ČR

Zasahujeme v souvislosti se silným větrem u velkého počtu událostí. Od 9h evidujeme 1119 technických pomocí. Nejvíce ve Středočeském, Ústeckém a Plzeňském kraji. Jedná se především o popadané stromy a větve nebo uvolněné plechy na střechách. Za poslední hodinu se jedná o nárust počtu našich zásahů téměř o 100%.

Městská policie Česká Lípa

Vítr nemilosrdně ničí střechy, vyvrací stromy. Právě teď jsou naše hlídky v terénu, operační strážník vyřizuje hlášení o způsobených škodách, spadlých stromech. Stejně jsou na tom hasiči i policisté z PČR. Na fotogragfii ukázka škod, které napáchal vítr v areálu českolipské nemocnice, kde strážníci pomáhali odstranit zaparkovaná vozidla a prohlíželi objekt, zda v něm nejsou lidi. Další zastávkou byl Žizníkov, kde spadl přes silnici strom, stejně jako Stará Lípa nebo Okružní ulice.

Vítr na Mladoboleslavsku dnes může dosahovat rychlosti až 90 km/h. Foto je z dnešního dne z Bakova nad Jizerou. Jaká je situace u vás? K večeru má vítr částečně slábnout. Český hydrometeorologický ústav radí omezit pohyb v parcích a lesích, zajistit dům a zahradní nábytek a na cestách řídit opatrně.

Aktuálně na Sněžce fouká nárazový vítr o rychlosti okolo 150 km/h a rychlost nepravidelně stoupá. Lanová dráha nejede ani na Sněžku, ani na Růžovou horu. Výšlap na Sněžku dnes rozhodně nedoporučujeme.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty