Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
27.09.2021 18:46:32

Předpověď počasí na tento týden. Mírně se ochladí




 

Počasí v dalším období bude ve střední Evropě kolísavé. Budou se střídat teplá proudění od jihu s chladnějšími změnami od západu až severozápadu. Teploty jako celek zůstanou příjemné, většinou lehce nad dlouhodobým průměrem. Nejchladněji bude ve čtvrtek a pátek. Jinak budou odpolední teploty kolem 20 °C. Vlivem více oblačnosti nad střední Evropou budou rána docela teplá, jen v pátek asi klesne ranní minimum níž.

Srážky budou postupovat do střední Evropy od jihu, jihozápadu až západu. Jejich pohyb bude pomalý, proto budou srážková pásma rozbitá a přeháňky nebo déšť se objeví jen místy. Ojediněle se objeví slabá podzimní bouřka. Od konce srpna přestalo na některých místech Česka víceméně úplně pršet a srážkové úhrny za září jsou nízké.

Modely naznačují, že podobné počasí vydrží i v dalším období. Některé výstupy odhadují, že přijde do střední Evropy větší ochlazení. Jiné výstupy zase dávají přednost teplejšímu jižnímu proudění. Na vývoj tedy budeme muset počkat. Předpověď počasí je vhodné sledovat na 4 až 6 dní dopředu, pak pravděpodobnost úspěšné předpovědi prudce klesá.


Předpověď počasí na další dny

úterý bude oblačno až polojasno. Hlavně na východě může být až zataženo. Právě tam místy přeháňky, ojediněle bouřky. Jinde srážky jen ojediněle. Teploty 18 až 23 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, od západu místy přeháňky nebo déšť. Teploty 17 až 21 °C, na západě už jen kolem 15 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, zpočátku na východě až zataženo a místy déšť. Teploty 14 až 18 °C.

pátek bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy. Teploty 16 až 20 °C. Ráno bude chladné. 

Na víkend bude skoro jasno, polojasno. Ráno místy mlhy. Postupně více oblačnosti od západu. Teploty 18 až 22 °C, na konci víkendu nebo po něm ochlazování.

Počasí 30.9.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty