mzv.cz (MZv ČR)
27.08.2021 13:27:00

Přehledně k cestování: Německo se přesune do červené kategorie, volný průjezd přes Slovinsko prodloužen

Přehledně k cestování: Německo se přesune do červené kategorie, volný průjezd přes Slovinsko prodloužen

27.08.2021 / 13:26 | Aktualizováno: 27.08.2021 / 13:27

 

Přinášíme pravidelný souhrn změn týkajících se cestování do zahraničí a následných návratů do ČR. Dojde k některým změnám v tzv. cestovatelském semaforu, který každý týden aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví na základě dat ECDC. Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci bude Německo od pondělí 30. srpna nově zařazeno do skupiny států s vysokým rizikem nákazy. Naopak pozitivní změnou je, že volný průjezd přes Slovinsko bude možný až do 5. září.

Německo míří do „červené“ kategorie

V pondělí 30. srpna 2021 vstoupí v platnost nová cestovatelská mapa. Nejvýraznější změnou je přesun Německa z oranžové do červené skupiny států, tedy těch s vysokým rizikem nákazy. Na přísnější podmínky cestování se nicméně musejí připravit jen ti, kteří se vrací z Německa a nejsou očkováni. Zároveň platí zachování všech výjimek pro malý příhraniční styk, pendlery apod. Mezi dalšími změnami v cestovatelské mapě jsou přesun San Marina do oranžové kategorie a také Madeiry a Baleárských ostrovů do červené skupiny. Podrobná pravidla cestování pravidelně aktualizujeme na webových stránkách MZV.

Více: Česká pravidla pro příjezd z Německa 

Přes Slovinsko je možné volně projíždět až do 5. září

Podařilo se vyjednat, aby Slovinsko prodloužilo volný průjezd přes své území až do 5. září 2021. Výjimka měla původně skončit již tuto neděli. V případě tranzitu přes Slovinsko, který nepřekročí 12 hodin, tedy stále čeští turisté nemusí prokazovat bezinfekčnost. Před každou cestou do zahraničí se nicméně doporučujeme vždy a aktuálními podmínkami cestování seznámit, a to např. na webu Dovolená2021, kde jsou k dispozici pravidelně aktualizované informace k příjezdům i návratům z oblíbených turistických destinací.




Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty