Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
07.05.2021 07:38:17

Počasí: Ochutnávka léta. V pondělí bude kolem 26 °C

 

Modely potvrdily přechodně letní předpověď. Teploty vyletí od neděle prudce nahoru. Nejtepleji bude v pondělí. V nížinách bude běžně 26 °C, ojediněle až 28 °C. Teploty potom ve středu sice znovu klesnou, takové chladno, jako pociťujeme nyní, by ale přijít už nemělo. Důvodem skoro raketového oteplení bude stočení proudění na jižní až jihozápadní. Do střední Evropy tak pronikne vzduch původem z Maroka a Španělska. Předtím nás ale ještě čekají chladný pátek a podobně chladná i sobota. To bude doznívat proudění severozápadní. V pátek se přidají i četné přeháňky, některé z nich přerostou v jarní bouřku. Přidá se nárazovitý vítr

Srážky se objevily v uplynulém období hlavně v západní polovině země. Jako celek je jaro docela suché. V pátek se ještě objeví hodně přeháněk a sem tam i bouřek, pak ale přijdou další srážky až kolem úterý a středy. Na studené frontě se potom po letních teplotách objeví i bouřky letního typu. Ojediněle s kroupami nebo silným větrem.

Dnes (v pátek) bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, zpočátku ojediněle, během dne na většině území přeháňky, od 800 m n. m. smíšené nebo sněhové. Ojediněle bouřky, v severozápadní polovině Česka místy. Teploty 12 až 16 °C.  

Předpověď počasí na víkend

V sobotu bude zpočátku skoro jasno, postupně během dne oblačno. Ojediněle ještě přeháňky. Teploty 12 až 16 °C. Problémem sobotního rána bude mráz!

V neděli bude skoro jasno, polojasno. Výjimečně ještě až oblačno. Teploty 19 až 23 °C, na západě až 26 °C.

Předpověď počasí na další dny

V pondělí bude jasno až polojasno. Ve druhé polovině dne na západě až oblačno. Teploty 22 až 26 °C, na západě až 28 °C. 

Od úterý bude jen zpočátku polojasno, postupně od západu na studené frontě oblačno až zataženo, občas déšť, přeháňky, místy bouřky. Teploty 18 až 23 °C, na východě zpočátku 26 °C.

Počasí 10.5.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty