Markéta Höfferová
(Kurzy.cz)
17.04.2021 20:36:44

Ruští agenti GRU zřejmě spáchali na území České republiky teroristický čin - ČR vyhostilo 18 ruských diplomatů

Ministr zahraničí a rovněž vnitra České republiky na základě informací o důvodném podezření účasti ruských důstojníků ruské tajné služby GRU na přípravě a organizaci výbuchu muničních skladů ve Vrběticích vypověděl 18 ruských diplomatů (osob zřejmě identifikovaných jako příslušníci ruských tajných služeb GRU a SVR) z území České republiky. Ke dvěma výbuchům došlo v roce 2014, zemřeli při nich dva lidé.

Premiér Andrej Babiš oznámil toto podezření na tiskové konferenci spolu s Janem Hamáčkem. Jan Hamáček dále uvedl, že diplomaté mají k opuštění republiky 48 hodin a informoval o situaci prezidenta Zemana a také zahraniční spojence.

Česká policie také právě zveřejnila na svých stránkách "Žádost o pomoc při pátrání po 2 osobách". Jedná se o Alexandra Petrova a Ruslana Boširova, kteří se v době předcházející výbuchům měli pohybovat na našem území. Tito muži jsou hledáni také kvůli podezření v souvislosti s otravou novičokem Sergeje Skripala v roce 2018 v britském Salisbury. 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty