chmi.cz (ČHMÚ)
03.04.2021 16:45:00

Počasí: Během Bílé soboty se vyskytují sněhové nebo krupkové přeháňky. Nového sněhu moc nenapadne, ale přeháňky mohou být ojediněle intenzivní s poklesem dohlednosti.

❄️ Během Bílé soboty se vyskytují sněhové nebo krupkové přeháňky. Nového sněhu moc nenapadne, ale přeháňky mohou být ojediněle intenzivní s poklesem dohlednosti. Jen v polohách pod 500 m se mohou vyskytnout i přeháňky smíšené nebo dešťové. 
➡️ Během Velikonoční neděle očekáváme srážky jen ojediněle, ale hranice sněžení se příliš nezmění. Přestože pondělí bude slunečné a na východě i mírně teplé, 📌 opět nastane výrazné ochlazení. Srážky, které přijdou od severozápadu, budou ve všech polohách přecházet ve sněhové. 
➡️ Sněhové přeháňky nebo občasné sněžení budou pokračovat i v dalších dnech až do čtvrtka. Jen v polohách pod 300 m se mohou vyskytnout i srážky smíšené. V celkovém součtu napadne 👉 do příštího pátku 2 až 15 cm, na horách na severu až ❄️ 50 cm nového sněhu ( viz obrázek s akumulací sněhu do příštího pátku). V polohách pod 600 m se však sněhová pokrývka na zemském povrchu neudrží.
➡️ Nejvíce nového sněhu v nižších polohách pod 400 m napadlo v první dubnové dekádě přesně před 51 lety. 3. dubna 1970 zaznamenala stanice Jablunkov, Návsí 55 cm nového sněhu. 📌 Více  se dočtete v aktuálním článku na webu Infomet.cz.
📊🧑🏻‍💻Na obrázku je předpověď akumulace nového sněhu do příštího pátku včetně. Zdroj: ČHMÚ, CMC


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty