Roman Havlíček (Meteobox)
20.01.2021 13:29:16

Počasí přinese oteplení, při mlze nebo nízké oblačnosti ale zůstane chladno.

 

Počasí u nás ovlivňuje oblast nízkého tlaku vzduchu nad východním Atlantikem a Britskými ostrovy. S ní spojená teplá fronta přechází přes střední Evropu dále k východu a za ní k nám proudí teplý vzduch od jihozápadu, především ve vyšších vrstvách atmosféry. V dalších dnech bude pokračovat příliv teplého vzduchu po přední straně oblasti nízkého tlaku vzduchu, která se bude přesouvat nad jižní Skandinávii. S ní spojení zvlněná studená fronta bude přeházet během pátku přes střední Evropu dále k východu.

 

Dnes bude oblačno, přechodně až polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, k večeru postupně až místy. Večer ojediněle možnost tvorby náledí.

Nejvyšší denní teploty 4 až 8°C, při mlze nebo nízké oblačnosti chladněji kolem 2°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 4°C.

Vítr slabý až mírný jižní nebo jihozápadní, k večeru se bude stáčet na jihovýchodní 2-6 m/s, na horách čerstvý, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Počasí 20.1.2021

V noci bude zataženo až oblačno, přechodně až skoro jasno. Postupně místy mlhy a ojediněle mrholení, ojediněle i mrznoucí. Večer a v noci místy tvorba náledí!

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C, zejména v údolí při zmenšené oblačnosti a utišení větru až -5°C, při větru naopak tepleji.

Vítr slabý až mírný západní až jihozápadní do 5 m/s, zpočátku v západní polovině Čech a na severovýchodě Moravy a ve Slezsku 3-7 m/s.

Počasí 20.1.2021

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, jen přechodně až skoro jasno. Místy mlhy a ojediněle mrholení, které mohou i namrzat, večer a v noci na západě a severozápadě ojediněle slabý déšť. Večer ojediněle tvorba náledí.

Nejvyšší denní teploty zmenšené oblačnosti nebo větru 5 až 9°C, při mlze nebo nízké oblačnosti jen kolem 2°C.

Vítr slabý až mírný jihovýchodní až jihozápadní do 5 m/s, od vyšších poloh a místy na severu a severovýchodě i čerstvý 4-8 m/s, v nárazech až kolem 15 m/s.

 

pátek bude oblačno až zataženo, zpočátku i polojasno, od západu místy déšť nebo přeháňky, postupně na západě od 800 m n.m. i srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru až -4°C, při větru, zejména na východě i kolem 5°C.

Nejvyšší denní teploty 3 až 7°C, při zmenšené oblačnosti a větru místy až kolem 9°C, naopak při mlze nebo nízké oblačnosti jen kolem 2°C.

Vítr slabý až mírný jižní nebo jihovýchodní, postupně jihozápadní 1-6 m/s, od vyšších poloh a místy na severu a severovýchodě čerstvý 4-8 m/s, v nárazech až kolem 15 m/s.

Počasí 22.1.2021
 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty