Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
24.12.2020 09:31:28

Sázkové vánoční šílenství eskaluje – v zámoří se hraje v přepočtu o 15 miliard korun

V domácí Sportce dnes proběhne mimořádné vánoční slosování, ve kterém se bude hrát o 38,7 milionů korun. V Eurojackpotu pak zítra na Boží hod sázející vyhlíží mnohem atraktivnějších 1,17 mld. korun. Ve Spojených státech však obdobné číselné loterie mohou ze sázejících učinit podstatně výraznější miliardáře. Již měsíce se totiž nikomu nepodařilo uhodnout všechna potřebná čísla jak v loterii Mega Millions, tak i v konkurenční Powerball. Jackpoty jsou již v obou loteriích druhé nejvyšší v tomto roce, přímo o Vánocích se v minulosti navíc nikdy o tolik v zámoří nehrálo. V souhrnu se jackpoty blíží hranici 700 milionů dolarů.

Právě ani v posledním dnešním nočním slosování hry Powerball se nikomu nepodařilo uhodnout 5 čísel losovaných z 1 do 69 a zároveň červený Powerball z čísel 1 až 26. Jackpot tak naroste o dalších zhruba 20 milionů dolarů, resp. pro následující nedělní slosování jej provozovatel loterie odhaduje na 341 milionu dolarů. V aktuálním přepočtu na více než 7,3 miliardy korun.

V sobotu ráno našeho času pak v zámoří proběhne další slosování číselné hry Mega Millions, kde je třeba pro získání jackpotu pro změnu uhodnout pět čísel z 1 do 70 a navíc „zlatý Mega Ball“ z 1 do 25. Pokud se nesejde více stejných tipů, šťastlivec se může těšit na předpokládaných 352 milionů dolarů (7,6 mld. korun). Sázející každopádně tradičně potřebují především výrazný kus štěstí. Pravděpodobnost uhodnutí všech potřebných čísel je totiž téměř 1:303 milionům, u hry Powerball pak „příznivějších“ zhruba 1:292 miliónům.

Výhru ořežou daně či varianta výplaty

Stejně jako již i u nás, příp. výherce jackpotu si díky zdanění na celou sumu každopádně nepřijde. Základní federální sazba činí v USA 24 %. Pokud sázející nemá žádné snížení svého zdanitelného příjmu díky dobročinným darům, bude muset zaplatit dalších 13 %.

Zmiňovaná výše jackpotů navíc platí, pokud si sázející vybere jeho postupnou anuitní výplatu po dobu 30 let. V případě okamžitých hotovostních výher totiž dochází k redukci. A právě tuto variantu obvykle sázející volí. V případě hry Powerball tak provozovatel loterie hotovostní aktuální jackpot odhaduje na 262,5 milionu dolarů, u Mega Millions na necelých 270 milionů USD. V korunovém vyjádření tedy každopádně vždy jackpot převyšující 5,6 miliard.

Přehled výher a pravděpodobností v loterii Mega Millions


Doplnit lze, že základní vsazení na potřebných celkem šest čísel stojí u obou loterií shodně 2 dolary. Že počet sázejících toužících po rychlém zbohatnutí nyní značně roste, naznačují poslední údaje provozovatele hry Mega Millions. Celkový počet vsazených tiketů sice tradičně nezveřejňuje, jen těch výherních však po posledním slosování bylo přes 830 tisíc! Převážnou část samozřejmě tvořily jen poslední ceny. Nikomu se ani nepodařilo uhodnout základních 5 čísel a získat tak druhou cenu v tradiční výši 1 milion dolarů. Z třetí ceny ve výši 10 tisíc dolarů, díky uhodnutí 4 čísel a zároveň Mega Ballu, se může těšit 21 sázejících.

Jak například dnes v noci probíhalo poslední losování hry Powerball lze shlédnout níže ze záznamu.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty