Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
05.12.2020 18:36:13

Počasí: Velká obleva a neutichající vichřice. Předpověď počasí pro příští týden.

 

Studené počasí vystřídala obleva od jihovýchodu. Ještě v pátek se například Vysočina potýkala se sněhovými komplikacemi v dopravě. V sobotu však zima definitivně povolila i tam. Nejbližší dny před námi budou teplé. Bude dokonce až 12 °C. Zároveň ale bude Česko bičovat neutichající vichřice od jihovýchodu. Nárazy větru budou dosahovat běžně 70 km/h, na vrchovinách a horách až 100 km/h. Proudění mezi Alpami a Karpaty bude mimořádně silné a v Česku naráží na hory a vrchoviny od jihovýchodu. Typicky největší plošné území s velkým větrem je Českomoravská vrchovina.

Ochlazení přijde kolem středy. Zatím to nevypadá na vpád nějaké mrazivé zimy, spíš se teploty dostanou blízko k normálu. Na hory se vrátí sněžení, později i do středních poloh. Bílé Vánoce? Naděje je podle našich odhadů jen kolem 40 %. Kdykoliv se ale může stát, že se na chvíli propadne do střední Evropy studený vzduch a sněhové srážky vzniknou. Uvidíme. Jsme teprve na začátku zimy, sněhová pokrývka na horách je však prozatím mizerná.

Předpověď počasí na neděli

V neděli bude oblačno až zataženo. Přechodně i polojasno. Ojediněle slabý déšť. Teploty 8 až 12 °C, na západě a Vysočině kolem 6 °C. Vichřice.

Počasí 6.12.2020
 

Předpověď počasí na nový týden

V pondělí bude zataženo až oblačno, místy déšť. Nad 900 m n. m. srážky smíšené nebo sněhové. Teploty 6 až 10 °C. Na jihozápadě kolem 4 °C. Vichřice.

úterý bude zataženo až oblačno. Přechodně až polojasno. Místy slabý déšť. Nad 900 m n. m. srážky smíšené nebo sněhové. Teploty 3 až 7 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno. Občas slabý déšť. Od 800 m n. m. srážky smíšené nebo sněhové. Teploty 3 až 7 °C.

V dalších dnech bude nadále velká oblačnost, občas slabé srážky. Od 800 m n. m. a postupně od 500 m n. m. srážky smíšené nebo sněhové. Teploty 3 až 7 °C, postupně -1 až 4 °C. 

Počasí 9.12.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty