Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
05.12.2020 11:46:33

Na sázející v USA čeká v přepočtu 11 miliard korun

Páteční losování domácí sportky udělalo z dalšího sázejícího multimilionáře, když si díky jackpotu přijde na téměř 94 mil. korun. Přitom již v neděli sázející z Jihočeského kraje díky vsazené plné sázence náhodných čísel včetně Šance dosáhl rovněž na jackpot ve výši přes 60 mil. korun. V zámoří se sázejícím naopak již hezkou řádku týdnů nedaří, resp. nikomu se všechna potřebná čísla uhodnout nepodařila. Jackpot v číselné loterii Mega Millions, ale rovněž i v konkurenční Powerball, tak neustále roste. Sázkové šílenství před Vánoci, díky vidině v souhrnu již více než půl miliardy dolarů, tedy ještě více nabírá na intenzitě.

Již jen hodiny zbývají do nejbližšího losování hry Powerball, kde se jackpot nastřádal na předpokládaných 243 miliónů dolarů. Losování v přepočtu o 5,3 miliard korun proběhne dnes pozdě večer místního času. Sázkař pro získání této výhry musí uhodnout 5 čísel losovaných z 1 do 69 a zároveň červený Powerball z čísel 1 až 26. Vsazení těchto celkem šesti čísel stojí 2 dolary, pro příp. doplňkovou hru Power Play pak sázkař musí zaplatit ještě dolar navíc. Sázející každopádně potřebuje především pořádný kus štěstí. Pravděpodobnost získání Grand Prize, resp. jackpotu je totiž zhruba 1:292 miliónům.


Jak také dále plyne z výše uvedeného přehledu, uhodnutí jen červeného Powerballu přinese sázejícímu zdvojnásobení vkladu. Při posledním losování bylo konkrétně takových „neprodělečných“ tiketů přes 341 tisíc. Jednomu sázejícímu chybělo k jackpotu uhodnout jen červený Powerball, získal tak alespoň milión dolarů. Celkově ve středečním slosování s nějakou výhrou uspělo 520 tisíc tiketů, což se značným množstvím jistě i těch neúspěšných, ukazuje na výrazný zájem Američanů zbohatnout v loterii.

úterý 8. prosince pozdě večer amerického času pak dojde na další nejbližší losování konkurenční číselné loterie Mega Millions. Provozovatel této loterie očekává jackpot ve výši dokonce 264 miliónů dolarů, tedy v aktuálním přepočtu přes 5,7 miliardy korun. U této hry musí sázející pro získání hlavní výhry uhodnout pět čísel z 1 do 70 a navíc „zlatý Mega Ball“ z 1 do 25. Vsazení tiketu stojí rovněž 2 dolary, sázející je na tom z hlediska pravděpodobnosti získání jackpotu v porovnání ještě hůře. Vyčíslit ji totiž lze na 1 k téměř 302,6 milionům.

Stejně jako již i u nás, příp. výherce jackpotu si díky zdanění na celou sumu každopádně nepřijde. Základní federální sazba činí v USA 24 %. Pokud sázející nemá žádné snížení svého zdanitelného příjmu díky dobročinným darům, bude muset zaplatit dalších 13 %.

Zmiňovaná výše jackpotů navíc platí, pokud si sázející vybere jeho postupnou anuitní výplatu po dobu 30 let. V případě okamžitých hotovostních výher dochází k redukci. A právě tuto variantu obvykle sázející volí. Pokud by tedy dnes jackpot v Powerballu příp. uhodl jen jeden sázející, a nemusel se tak dělit, přijít by si měl v případě jednorázové výplaty na 189,4 milionů dolarů hrubého (4,1 mld. korun). U hry Mega Millions je pak předpokládaná výše úterního jackpotu pro jednorázovou výplatu odhadována na téměř 200 miliónů dolarů (přes 4,3 mld. korun).

K rekordnímu zbohatnutí mají jackpoty nicméně vlastně hodně daleko. Připomenout lze, že dosud nejvyšší výhra v jakékoliv číselné loterii na světě dosáhla v lednu před necelými pěti roky 1,586 miliardy dolarů. A to právě ve zmiňované hře Powerball.

Jak probíhalo poslední losování hry Powerball lze shlédnout níže ze záznamu.

 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty