mzv.cz (MZv ČR)
30.11.2020 20:08:00

V odstraňování rozsáhlých škod po hurikánech pomáhají v Mexiku i české vozy TATRA TRUCKS

V odstraňování rozsáhlých škod po hurikánech pomáhají v Mexiku i české vozy TATRA TRUCKS

30.11.2020 / 19:37 | Aktualizováno: 30.11.2020 / 20:08

Letošní hurikány zasáhly výjimečně silně jižní část Mexika, kde rozsáhlé záplavy způsobily lokální humanitární krizi. Prudké deště a ničivé sesuvy půdy připravily o život 27 osob a nechaly bez střechy nad hlavou 180.000 lidí. V odstraňování rozsáhlých škod pomáhají v Mexiku i speciální české vozy TATRA TRUCKS. Mexičané po pěti letech nasazení chválí zejména jejich bezvadné jízdní vlastnosti a spolehlivost.

V zasažených oblastech byly nasazeny záchranné jednotky, včetně armády a Národní vodohospodářské komise (CONAGUA). Ty musely v ohrožených oblastech jižních států Tabasco a Chiapas evakuovat obyvatelstvo do výše položených míst a do nedostupných obcí dopravit humanitární pomoc. Rozsáhlé přírodní a materiální škody v oblasti odstraňují i české vozy TATRA TRUCKS.

Šestnáct speciálních Tatrovek určených pro likvidaci následků povodní patří ke klíčovým prvkům záchranného vybavení mexické CONAGUA již od roku 2014. Vozy dokážou projet vodou až do výše 1,62 m a dostanou se i do těžce přístupných terénů. Dvanáct z nich má pevnou nástavbu v podobě velkokapacitního čerpadla a je nasazováno k odčerpávání vody při záplavách. Čtyři stroje, které jsou určené pro přepravu vodních čerpadel či jiných zařízení, jsou vybaveny valníkovou plošinou a hydraulickou rukou. Ty jsou využívány i k dopravě cisteren s pitnou vodou do zasažených komunit.

Kvalitu a spolehlivost si po pěti letech nasazení chválí i zástupci CONAGUA: „Vozy TATRA TRUCKS nám pomáhají při odstraňování následků hurikánů a silných dešťů po celé zemi. Díky jejich jízdním vlastnostem a schopnostem i v terénních podmínkách jsou důležitým prvkem našeho záchranného systému. Pět let bezproblémového provozu prokázalo jejich vysokou spolehlivost.“

Vozy TATRA TRUCKS v Mexiku

Vozy TATRA TRUCKS v Mexiku

Vozy TATRA TRUCKS v Mexiku

Vozy TATRA TRUCKS v Mexiku

Autor: Zuzana Stiborová




Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty