Roman Havlíček (Meteobox)
28.10.2020 00:54:46

Počasí bude s velkou oblačností a občasným deštěm, o víkendu postupně i méně oblačnosti a místy tepleji. Výhled počasí o víkendu.

 

Počasí u nás ovlivňuje zvlněná studená fronta postupující dále na východ, za ní se k nám přechodně rozšířil nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu. V dalších dnech nás budou ovlivňovat frontální systémy, ve středu postoupí do střední Evropy slábnoucí okluzní fronta, ve čtvrtek slabá studená a v pátek pak teplá fronta, za kterou k nám rozšíří oblast vysokého tlaku vzduchu a o víkend začne proudit teplý vzduch, především ve vyšších hladinách atmosféry. Příliv teplého vzduchu pak ukončí pravděpodobně v polovině příštího týdne studená fronta, za ní se pak bude rozšiřovat od severozápadu oblast vysokého tlaku vzduchu.

 

Počasí v následujících dnech

V noci bude na východě oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo mrholení, jinak převážně jasno až polojasno, postupně místy mlhy nebo nízká oblačnost. K ránu v severozápadní polovině Čech přibývání oblačnosti.

Nejnižší noční teploty 4 až 0°C a četné přízemní mrazíky, na východě při oblačnosti kolem 7°C.

Vítr slabý proměnlivý nebo jihozápadní do 4 m/s, k ránu od vyšších poloh zesilující.

 

Ve středu bude polojasno až oblačno, přechodně i skoro jasno, od západu na frontě přechodně až zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky. Později odpoledne další ubývání oblačnosti.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C, na východě ojediněle při zmenšené oblačnosti až 16°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 7°C.

Vítr zpočátku slabý proměnlivý, přes den až mírný jižní nebo jihozápadní 2-6 m/s.

Počasí 28.10.2020

Ve čtvrtek bude od západu oblačno až zataženo a na většině území občas déšť nebo přeháňky, postupně na hřebenech hor i srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne bude srážek ubývat a oblačnost se bude protrhávat, večer přechodně i na skoro jasno.

Nejnižší noční teploty 8 až 4°C.

Nejvyšší denní teploty 8 až 13°C.

Vítr zpočátku slabý jihozápadní nebo proměnlivý, během dne přechodně zesilující mírný, převážně západních směrů 2-7 m/s, místy v nárazech až 15 m/s.


pátek bude na východě zpočátku zmenšená oblačnost a ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost, postupně i zde od západu až zataženo s občasným deštěm, později na jihozápadě částečné protrhávání oblačnosti a slábnutí srážek.

Nejnižší noční teploty 8 až 3°C, na východě při zmenšené oblačnosti chladněji.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C.

Vítr slabý jihozápadní, přes den až mírný západní 2-7 m/s, od vyšších poloh místy s nárazy až 15 m/s.

Počasí 30.10.2020

Počasí o víkendu

Výhled od soboty do úterý:  bude zpočátku zataženo s občasným deštěm, postupně ubývání oblačnosti na polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se jen ojediněle udrží po celý den. V druhé polovině období postupně přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky.

Nejnižší noční teploty 11 až 6°C, při zmenšené oblačnosti kolem 3°C.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 11 až 15°C, na východě chladněji, v dalších dnech 13 až 17°C, při mlze nebo nízké oblačnosti jen kolem 11°C, v závěru období ochlazování.

Počasí Praha 31.10.2020Počasí Brno 31.10.2020
 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty