Roman Havlíček (Meteobox)
19.10.2020 01:25:38

Chladnější počasí vystřídá oteplení a více slunce, místy to pokazí mlhy a nízká oblačnost. Počasí v týdnu, výhled na víkend.

 

Počasí u nás ovlivňovala tlaková níže na východní Evropou, která se bude přesouvat dále na severovýchod. Kolem ní k nám ještě proudil chladný a vlhký vzduch od severozápadu. V dalších dnech se bude do střední Evropy od severozápadu rozšiřovat oblast vyššího tlaku vzduchu, která se bude přesouvat dále k jihovýchodu a po její zadní straně k nám začne proudit teplejší vzduch od jihu až jihozápadu. Ke konci týdne nás pak bude ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu a v ní bude postupovat zvlněná studená fronta. Za ní se krátce rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu, počátkem týdne nás pak bude přecházet další studená fronta v brázdě nízkého tlaku vzduchu.

 

V noci bude oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor i srážky smíšené nebo sněhové. Zejména v jižní polovině území přechodně i skoro jasno nebo polojasno. K ránu ojediněle mlhy nebo i nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 6 až 2°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru jen kolem 0°C.

Vítr slabý západní nebo jihozápadní do 4 m/s.

 

V pondělí bude oblačno až polojasno, v severní polovině území přechodně až zataženo a ojediněle slabý déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor zpočátku i smíšené nebo sněhové. Na jihu přechodně i skoro jasno. K večeru bude oblačnosti dále ubývat.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 4°C.

Vítr slabý jihozápadní se bude k večeru stáčet na jihovýchodní do 4 m/s.

Počasí 19.10.2020

úterý bude polojasno, přechodně zvětšená oblačnost vyšších pater, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost, ojediněle se udrží po celý den.

Nejnižší noční teploty 5 až 1°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru jen kolem -1°C.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C, při slunečnu ojediněle i tepleji.

Vítr slabý jižní až jihovýchodní do 4 m/s, na horách a ve východní polovině území mírný až čerstvý 4-9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách i kolem 20 m/s.

 

Ve středu bude oblačno až polojasno, přechodně velká vysoká oblačnost. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost, které se ojediněle udrží po celý den.

Nejnižší noční teploty 7 až 3°C, při zmenšené oblačnosti utišení větru jen kolem 1°C, při větru i tepleji.

Nejvyšší denní teploty 10 až 14°C, při zmenšené oblačnosti až kolem 17°C.

Vítr v západní polovině Čech slabý proměnlivý nebo jihovýchodní do 4 m/s, jinak mírný až čerstvý 3-8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, postupně bude slábnout.

Počasí 19.10.2020

Výhled od čtvrtka do neděle:  bude zpočátku skoro jasno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Postupně přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky, v závěru období ubývání oblačnosti a místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 10 až 5°C, při zmenšené oblačnosti až 3°C, při větru zpočátku i tepleji.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 16 až 20°C, pří mlze nebo nízké oblačnosti a v závěru období jen kolem 13°C.

 

Počasí Praha 23.10.2020Počasí Brno 23.10.2020
 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty