Roman Havlíček (Meteobox)
14.10.2020 03:12:19

Studené a deštivě počasí bude pokračovat, srážek ale bude ubývat. Předpověď počasí do víkendu.

 

Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže, která se přesouvá z Balkánu nad Polsko, kde se bude postupně vyplňovat a zvolna ustupovat dále k severovýchodu. Do střední Evropy se bude od severozápadu rozšiřovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. Po jeho přední straně k nám bude pokračovat příliv studeného a vlhkého vzduchu od severu až severovýchodu.

 

V noci bude zataženo s deštěm, zejména na severu a na horách i srážky vydatnější, od 700 m n.m., při silnějších srážkách přechodně již od 500 m n.m. srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty 7 až 3°C.

Vítr mírný až čerstvý severozápadní až severní, postupně se bude stáčet až na západní 4-9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor na severu a severovýchodě až 25 m/s.

 

Ve středu bude stále zataženo s deštěm, zpočátku i srážky vydatnější, odpoledne budou slábnout a postupně i ustávat a částečně se může oblačnost protrhávat. Zpočátku od 700 m n.m., při silnějších srážkách i níže, během dne bude hranice sněžení stoupat většinou nad 1100 m n.m.

Nejvyšší denní teploty 5 až 9°C, při vydatnějších srážkách ojediněle chladněji.

V 1000 m n.m. na horách kolem +1°C.

Vítr mírný až čerstvý západní až severozápadní 4-9 m/s, v nárazech až 15 m/s, na horách na severu a severozápadě až 25 m/s, odpoledne bude postupně slábnout.

Vzhledem k vydatným srážkám bude docházet k vzestupům hladin vodních toků, především ve východní polovině území budou dosahovány SPA. Od vyšších poloh pak při silnějším sněžení může docházet k lámání větví vlivem těžkého mokrého sněhu. V platnosti je pak výstraha ČHMÚ

Počasí 14.10.2020

Ve čtvrtek bude stále velká oblačnost, oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, od 1200 m n.m. i srážky smíšené nebo sněhové. Přechodně až polojasno, ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty 8 až 4°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru i chladněji.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C, při srážkách ojediněle chladněji.

Vítr slabý až mírný západní nebo severozápadní 2-6 m/s, později se bude stáčet na severní až severovýchodní.

 

pátek bude oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, na jihovýchodě srážky četnější, zpočátku na hřebenech hor, později se bude hranice sněžení snižovat k 1000 m n.m. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost a přechodně i polojasno.

Nejnižší noční teploty 8 až 4°C, při zmenšené oblačnosti utišení větru až kolem 2°C.

Nejvyšší denní teploty 7 až 11°C.

Vítr slabý až mírný severní až severovýchodní 2-7 m/s.

Počasí Praha 14.10.2020Počasí Brno 14.10.2020
 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty