Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
09.09.2020 17:43:44

Horké počasí: Ve výhledu je až 28 °C v nížinách. Předpověď počasí pro tento týden, počasí o víkendu.

 

Podle numerických modelů nás čeká velmi teplé počasí. Babí léto bude jako malované. Lehce jej ovlivní slábnoucí studené fronty, které budou postupovat do střední Evropy. Teploty v nížinách nebudou daleko od lámání rekordů. Průměrná teplota dalších dní bude kolem 25 °C. Léto ještě nekončí. Na obloze bude polojasno až oblačno, v rámci front se objeví i srážky v podobě přeháněk. Nejtepleji bude od neděle. Každým dnem se oteplí o pár stupínků. Teploty budou na začátek podzimu mimořádně vysoké. I léto skončilo teplotně nad historickými průměry.

Česko se od letošního jara nadále vyhýbá suchu. Voda se konečně dostala i do severozápadních Čech, kde se mírné až silné sucho změnilo na méně závažné počínající. Jižně od Prahy se nachází malý ostrůvek mírného sucha. Jinak je drtivá většina Česka bez rizika sucha. V dalším období by sucho mělo zvolna sílit. V Česku se asi po šesti letech objevily regiony mimo hory, kde spadlo přes 600 mm srážek.

Jaké bude počasí den po dni?

Hned ve čtvrtek bude přecházet jedna ze zmíněných slabých studených front. Projeví se jen zvětšenou oblačností a místy slabými srážkami. Bude oblačno až skoro zataženo. Místy slabé přeháňky nebo déšť s minimálními úhrny. Na jihovýchodě zpočátku skoro jasno. Teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 24 °C.

V pátek bude oblačno až polojasno. Zpočátku ojediněle přeháňky. Teploty 21 až 25 °C.

 

Počasí o víkendu 

V sobotu bude jasno až polojasno. Od západu přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Teploty 23 až 27 °C.

V neděli bude jasno až polojasno. Zpočátku přechodně až oblačno. Teploty 24 až 28 °C, na severovýchodě jen 23 °C.

V dalších dnech bude před frontou v nejnižších polohách až 30 °C, posléze se ochladí asi o 5 °C. Na frontě se pak ještě objeví i bouřky vzhledem k mimořádně vysokým teplotám na polovinu září.

Počasí 12.9.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty