chmi.cz (ČHMÚ)
21.08.2020 09:30:00

Zatímco dnešek bude velmi teplý, 21. srpen 1968, kdy začala okupace Československa vojsky pěti armád Varšavské smlouvy, patřil ke vcelku chladným srpnovým dnům.

Zatímco dnešek bude velmi teplý, 21. srpen 1968, kdy začala okupace Československa vojsky pěti armád Varšavské smlouvy, patřil ke vcelku chladným srpnovým dnům.

Teplotní maxima se pohybovala nejčastěji v rozmezí 18 až 22 °C, pouze na stanici Blatná se teplota dostala až k letním 25 °C. Také noční teploty byly nízké, nejčastěji 8 až 4 °C. 

Nejvíce oblačnosti, a tedy nejméně slunečního svitu, bylo na jihozápadě Čech. České Budějovice zaznamenaly jen necelou hodinu slunečního svitu. Naproti tomu na severovýchodě Moravy a ve Slezsku bylo mraků nejméně. Na Lysé hoře v Beskydech měli přes 12 hodin slunečního svitu. Zapršelo zhruba na polovině území. Přes 1 mm však spadlo jen výjimečně, nejvíce na stanici Štěpánov, 9,5 mm.

Na ilustračních obrázcích ukázka denních přehledů počasí.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty