Markéta Höfferová
(Kurzy.cz)
12.08.2020 12:06:54

Školní rok 2020/2021 - na kdy vycházejí státní svátky a kdy budou prázdniny?

Prázdniny se překulily z července do srpna a jejich konec je na dohled. Všichni, školáci i rodiče, se začínají smiřovat s přicházejícím školním rokem 2020/2021. Děti, ty školní i školkové, se těší především na setkání s kamarády, které už dlouho neviděly, a také na návrat do kroužků. Pro rodiče pohled do kalendáře na blížící se konec prázdnin značí shánění pomůcek, vybavení a oblečení, které je do nové školní "sezóny" třeba. A také to znamená trochu nejistoty, protože ministr školství Plaga se 12. srpna slíbil vyjádřit k organizaci výuky v novém školním roce v současné koronavirové situaci. 

Školy se 1. září vrátí k normálu, oznámil Plaga 

 Žáky ale čekají hygienická opatření a roušky na chodbách
 Omezit by se taky mělo mísení tříd či žákovských skupin
 Uzavření škol by mohlo nastat při červeném stupni semaforu
 Resort školstvíškolám rozeslal manuály

 

Nehledě k tomu, že podzim se svými tradičnějšími respiračními chorobami od chřipky po běžnější nachlazení, které se potkají s Covid-19, sebou přinese mnohem více komplikací i ve školní docházce. Také v práci bude nutné pružně reagovat na situace, kdy dítě po prvním zakašlání či kýchnutí pošlou ze školy domů. Možná to ale přinese další posun u zaměstnavatelů - mohou přidat více tzv. sick days, umožnit napracování podobného náhlého uvolnění z práce, nebo ještě více zpřístupnit home office alespoň u těch profesí, u který je to možné. A třeba začnou spíše oceňovat než zahlížet na ty pracovníky, kteří se při počátku nachlazení rozhodnou zůstat raději hned den-dva doma, než se choroba "vyvine" a ukáže se, co se děje, než aby šířili kapénky na pracovišti.

I v novém školním roce se děti  mohou těšit na volné dny, které jim nadělí kalendář, ať už jsou to prázdniny nebo státní svátkyCelkem školáky čeká kromě hlavních prázdnin 15 prázdninových dnů spolu s volnem státních svátků a ostatních svátečních dnů pracovního klidu, kterých padlo mimo víkendy 7, tedy dohromady 22 volných dnů.

Školní rok 2020/2021 začíná v úterý 1. září a nejbližší svátek, který nás čeká, je hned pondělí 28. září Den české státnosti.

Další volno bude spojeno se státním svátkem ve středu 28. října, kdy si připomínáme Den vzniku samostatného československého státu. K tomuto svátku se připojí další dva volné dny podzimních prázdnin ve čtvrtek 29. a pátek 30. října 2020. Následující státní svátekDen boje za svobodu a demokracii, který slavíme 17. listopadu - letos připadá na úterý.   

Pak přijdou vánoční prázdniny od středy 23. prosince až do neděle 3. ledna nového roku 2021, do školy děti půjdou v pondělí 4. ledna 2021. Čekají je ještě jednodenní pololetní prázdniny v pátek 29. ledna 2021 a v únoru nebo březnu týdenní jarní prázdniny v termínech podle sídla školy

Velikonoční prázdniny potom připadnou na čtvrtek 1. dubna 2021, pátek 2. dubna je Velký pátek a 5. dubna Velikonoční pondělí, kdy děti také nejdou do školy. Květnové svátky - Svátek práce a Den vítězství - připadnou oba na sobotu, volno navíc tedy nepřinesou. Školní rok skončí ve středu 30. června a od čtvrtka 1. července do úterý 31. srpna 2021 budou hlavní prázdniny

Podívejte se na váš termín jarních prázdnin, nebo na přehled veškerých prázdninových termínů v kalendáři.

Školní rok 2020/2021 - na kdy vycházejí státní svátky a kdy budou prázdniny?


Pozn. k tabulce jarních prázdnin:  
Praha 1 až 5 jsou městské části:
Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 11, Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.  
Praha 6 až 10 jsou městské části: Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha 19, Praha 20, Praha 21, Praha 22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní Chabry, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř
Zdroj: msmt.cz


Další významné dny, státní svátky a informace o nich najdete v našem kalendáři, podrobněji se na ně podíváme, až se k nim čas nachýlí. 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty