Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
06.08.2020 17:46:57

Od pátku horké počasí, teploty kolem 30 °C nepoleví. Počasí o víkendu a v příštím týdnu

 

Studená a deštivá vsuvka v počasí je za námi. Nastupuje rychlé oteplování, které od pátku přinese teploty okolo 30 °C. Navíc to podle modelů vypadá, že vysoké teploty budou stabilní a ochlazení nepřijde. Jakmile se na modelech objeví první studená fronta, dáme vědět. Spíš to prozatím vypadá na horké dny jeden za druhým. Na obloze bude skoro jasno, polojasno. Odpoledne a večer spíše ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla.

Nejnižší polohy na jižní Moravě nebo v Polabí mohou očekávat 32 až 33 °C. Začíná ideální letní období pro koupání nebo horskou turistiku. Chraňte se však před sluncem vhodnými prostředky. Nejnižší ranní teploty budou kolem 16 °C a je vhodné využít je pro větrání budov.

Suchem začínají trpět hlavně severozápadní Čechy. Uplynulé srážky přinesly vodu znovu na většinu republiky, ale na severozápad nejméně. Kolem Krušných hor spadlo i pod 10 mm vody. Na Šumavě a například Vysočině naopak spadlo i 100 mm vody. Největší sucho se tak dá očekávat od Ústí nad Labem po Karlovy Vary.

Předpověď počasí na další dny

V pátek bude skoro jasno, polojasno. Ráno v místech po deštích ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla. Teploty 27 až 31 °C.

Počasí 7.8.2020

Počasí o víkendu 

V sobotu bude jasno, skoro jasno, polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Odpoledne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla. Teploty 28 až 32 °C.

V neděli bude jasno, skoro jasno, polojasno. Odpoledne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla. Teploty 28 až 32 °C.

 

Počasí v příštím týdnu 

V dalších dnech bude velmi podobně. Jasno, skoro jasno, polojasno. Odpoledne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky z tepla. Teploty 27 až 33 °C. Klasická studená fronta zatím na modelech není.

Počasí 8.8.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty