chmi.cz (ČHMÚ)
27.07.2020 11:06:00

Počasí, výstraha: nebezpečí vzniku požáru, vysoké teploty a silné bouřky doprovázené nárazy větru

V úterý 28. 7. bude postupovat od západu přes naše území studená fronta. Před ní k nám bude zesilovat příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu.

Nebezpečí vzniku požáru:

V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepo užívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou.

Zákaz rozdělávání ohně NEVYHLAŠUJE ČHMÚ, sledujte nařízení úřadů měst a obcí.

Teploty budou většinou překračovat 31 °C.


Doporučení: Vysoká zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Silné bouřky


Ojediněle se vyskytnou silné bouřky s nárazy větru 20 až 25 m/s (70 až 90 km/h), lokálně i s kroupami a přívalovými srážkami.

 



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty