Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
15.07.2020 08:39:59

Před námi je nová vlna srážek a chladnějšího počasí

 

Do střední Evropy se vrátí více deštivé a chladné počasí. Nad Českem se bude otáčet tlaková níže a zejména na jih republiky přinese srážky. Srážkové pásmo bude velmi rozbité. Budou se objevovat přeháňky nebo občasný déšť. Na jihu přechodně i srážky trvalejší. Velká oblačnost a srážky budou znamenat nižší teploty. Často bude kolem 19 °C, v případě srážek i méně. Naopak pokud se někde oblačnost přechodně protrhá, bude až 22 °C. Ojediněle se přidají slabší bouřky.

Výraznější oteplení by mohlo přijít na program od neděle. Modely naznačují, že potom můžeme čekat až 29 °C v nížinách. Na to si však budeme muset počkat během dalších chladnějších dní. Léto se nadále drží průměrných teplot. Tak nějak má středoevropské léto vypadat. Je vysoká šance, že se ještě ke konci července a v srpnu pěkného počasí dočkáme.

Předpověď počasí na další dny

Ve druhé polovině středy přijde studená fronta, místy s přeháňkami nebo slabšími bouřkami. Teploty před frontou 23 až 27 °C, na západě už jen kolem 19 °C. Na frontě a za ní ochlazení.

Ve čtvrtek bude oblačno až skoro zataženo. Místy přeháňky nebo slabý déšť, ojediněle bouřky. Na jihozápadě i trvalý déšť. Mezi přeháňkami může být i polojasno. Teploty od 16 °C na jihozápadě až po 22 °C v místech, kde bude přechodně polojasno.

V pátek bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky. Teploty znovu od 16 °C v místech s deštěm až po 22 °C v místech, kde se obloha protrhá.

V sobotu ještě oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky. Nepatrné zlepšení počasí se už projeví i na teplotách. Bude 17 až 24 °C podle projasnění na obloze.

Od neděle by se mělo počasí umoudřit, hlavně teplotně. Bude 22 až 29 °C podle projasnění na obloze. Nadále se budou místy objevovat přeháňky, ojediněle bouřky

Počasí 16.7.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty