chmi.cz (ČHMÚ)
18.06.2020 12:09:00

Počasí, povodně: Výstraha ČHMÚ zvyšuje stupeň nebezpečí u deště na severovýchodě území až na extrémní - Aktualizace výstrahy ČHMÚ

Platnost: od čtvrtka 18.06.2020 12:00 do odvolání

Tato výstraha zvyšuje stupeň nebezpečí u deště na severovýchodě území až na extrémní a upřesňuje předešlou výstrahu na povodňové stupně.

Počasí u nás bude ovlivňovat oblast nízkého tlaku vzduchu nad střední a východní Evropou, kolem které k nám bude proudit vlhký vzduch od východu.

Dnes ve čtvrtek 18. června a v pátek 19. června se v severovýchodní polovině území vyskytne velmi vydatný až extrémní déšť. Úhrn srážek za 24 h může ojediněle překročit i 100 mm. Ve čtvrtek odpoledne a večer se v severovýchodní polovině území vyskytnou místy bouřky s přívalovými srážkami, které mohou způsobit i přívalovou povodeň. Později večer a v noci na pátek přecházet do deště. Déšť bude v pátek večer postupně s výjimkou severovýchodu slábnout.

Ve východní části Čech, na Moravě a ve Slezsku bude vzhledem k očekávaným až extrémním srážkám a aktuálnímu vysokému nasycení povodí z minulých dní docházet v srážkami zasažených povodích k vzestupům hladin zejména malých toků s možností překročení 1. SPA a ojediněle 2. SPA. V povodí Dyje, na tocích odvodňujících Jeseníky, Orlické hory a na přítocích středního Labe nelze vyloučit i přechodné překročení 3. SPA.

Více: Počasí: Orlickým horám, Jeseníkům a Beskydům hrozí povodně



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty