TNBiz (TN.cz)
25.04.2020 21:43:20

Výhled počasí na měsíc: Teplé dny budou střídat studenější, v horských údolích mrazíky.

Následující čtyři týdny budou podle měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně i srážkově průměrné. Přesto se ještě mohou objevit mrazíky a ani déšť nebude rozložený rovnoměrně.

Počasí 26.4.2020
 

"Týden od 27. dubna bude průměrný až slabě nadprůměrný, minimální noční teploty budou zpočátku jen kolem +2 °C, v údolích až -2 °C, postupně kolem 8 °C a maximální denní teploty zpočátku mezi 19 až 24 °C, ve druhé polovině týdne v intervalu 13 až 19 °C," píší meteorologové.

Počasí 27.4.2020

Následující týden od 4. května bude teplotně průměrný až nadprůměrný. Model ČHMÚ ukazuje denní rozpětí od 14 až po 26 stupňů, v noci a ráno rozptyl od dvou do dvanácti stupňů.

Počasí Praha 4.5.2020Počasí Brno 4.5.2020
 

"Týden od 11. do 17. května vychází jako relativně nejchladnější s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 6 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 18 °C," předpovídají experti.

Poslední týden období bude opět teplejší. Podle předpovědi mohou denní teploty vystoupat až k 27 stupňům, ty noční pro změnu spadnou v minimech ke stupňům pěti.

"Období jako celek by mělo být srážkově průměrné. První dva týdny vychází nadprůměrné s úhrny kolem 20 millmetrů za týden, poslední dva spíše podprůměrné s polovičními úhrny," uzavírá velkou předpověď ČHMÚ.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty