TNBiz (TN.cz)
09.04.2020 10:13:15

Počasí o Velikonocích bude teplé a slunečné. Pak se ochladí a může i sněžit.

Slunečné a hřejivé počasí z posledních dní vydrží v Česku i o víkendu. Nejtepleji by mělo být ve čtvrtek a v neděli, kdy budou teploty šplhat přes 20 stupňů. V příštím týdnu se ochladí a především na východě může dokonce padat sníh.

Venku to vypadá na pořádně teplé jaro, zimní kabáty a šály ale ještě neuklízejte. Budou nejspíš potřeba v příštím týdnu, na který meteorologové předpovídají ochlazení. Noční teploty budou klesat hlouběji pod nulu a může i sněžit. O víkendu si ale ještě užijeme sluníčka.

"V následujících dnech se bude přesouvat přes střední Evropu k jihovýchodu tlaková výše. Během Velikonočního pondělí přejde přes naše území k jihovýchodu studená fronta a za ní k nám přechodně pronikne studený vzduch od severu," vysvětlili odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ve čtvrtek bude jasno, během dne se ale zatáhne a mohou se ojediněle objevit přeháňky. Teploty vystoupají na 19 až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C.

Na pátek předpověď počítá s oblačností, zpočátku se mohou ojediněle znovu vyskytnout přeháňky a mírně se ochladí. V noci teploty klesnou na 8 až 4 °C, na severu a severovýchodě až 2 °C. Během dne se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, na severu a severovýchodě kolem 14 °C.

V sobotu bude polojasno, noční teploty dosáhnou 4 až 0 °C a místy především zahrádkáře potrápí přízemní mrazíky. Přes den teploměr ukáže 16 až 20 °C, na severu a severovýchodě znovu méně - kolem 15 °C.

Neděle bude jasná až polojasná, od západu bude ale postupně oblačnosti přibývat a večer se na západě mohou objevit přeháňky. Teploty v noci zůstanou nad nulou, během dne se vyšplhají na 18 až 22 °C.

Pondělí má být podle výhledu počasí ještě poměrně teplé, i když slunečné už nebude. Postupně bude pršet na většině území, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Zpočátku v polohách nad 1000 metrů, později i nad 400 metrů mohou být srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, nejvyšší denní 14 až 18 °C, na jihovýchodě až 21 °C.

Také vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka počítá se sněhovými přeháňkami, především na východě. Noční teploty mohou klesnout až na -4 °C, přes den se nejdříve budou pohybovat mezi 8 až 12 °C, postupně 15 až 19 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty