TNBiz (TN.cz)
28.03.2020 15:11:03

Počasí v dubnu: Nejdřív mráz, pak až 20 stupňů. Dlouhodobý výhled počasí na duben

Následující měsíc bude podle meteorologů teplotně průměrný nebo slabě podprůměrný. Na žádná vedra to tak zatím nevypadá. Příští týden bude zpočátku chladný, postupně se ale začne znovu oteplovat, přestože noci a rána zůstanou chladné.

"Z celkového pohledu bude období od konce března do 26. dubna teplotně normální nebo slabě podnormální, " uvedl na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Chladné počasí, kterému se v uplynulém týdnu vymykala jen sobota, bude pokračovat.

Na začátku příštího týdne mají teploty klesnout pod nulu a může i sněžit. V jeho druhé polovině by se ale podle meteorologů mělo začít oteplovat a o příštím víkendu by mohly teploty vyšplhat na 15 stupňů. V dalších týdnech pak ČHMÚ očekává, že se teploty ustálí na průměrných hodnotách.

Počasí 30.3.2020

Nejtepleji by mělo být v polovině dubna, kdy by mohl teploměr ukázat i teploty přes 20 stupňů. Průměrně se ale po celý nadcházející měsíc budou pohybovat kolem deseti stupňů. Více pršet by mělo až na konci dubna.

"Suché období s minimem srážek bude pokračovat i v nastávajícím týdnu. Během období očekáváme postupně o něco četnější výskyt srážek, ale týdenní úhrny by neměly překračovat 10 mm," potvrdil ČHMÚ.

Výhled počasí na čtyři nadcházející týdny vydává Český hydrometeorologický ústav každou sobotu. Úspěšnost se u teplot pohybuje kolem 75 %, u srážek okolo 65 %. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám.

 

Počasí Praha 2.4.2020Počasí Brno 2.4.2020
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty