TNBiz (TN.cz)
22.02.2020 20:18:34

Měsíční výhled počasí: Meteorologové prozradili, jaký bude začátek jara.

V příštích čtyřech týdnech nás podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) čeká teplé počasí s nadprůměrnými teplotami. Se sněhem už bychom s výjimkou hor počítat neměli. Příroda je zřejmě už připravená na příchod jara.

Větrné počasí pokračuje: Na Česko se žene další silný vítr. Naše území tentokrát zasáhne Zehra.

"Na našem území pokračuje už dlouhou dobu velmi teplé počasí (narušené jenom krátkodobými vpády chladnějšího vzduchu) a ani výhled na nejbližší týdny neočekává zásadní zlom v tomto trendu," uvedl ČHMÚ. 

Období od 24. února do 22. března bude teplotně nadprůměrné, můžeme se tak zřejmě těšit na brzký příchod jara, jehož začátek bude teplý. V jednotlivých týdnech následujícího měsíce meteorologové očekávají střídání průměrných a nadprůměrných teplot.

Z hlediska srážek bude celé období průměrné. Nejdeštivější bude příští týden, naopak nejméně by mělo pršet ve třetím týdnu od 9. března. "S ohledem na poměrně vysoké teploty nelze v nižších a středních polohách očekávat (až na krátké epizody) očekávat sníh," upřesnil ČHMÚ.

Naopak na horách je podle něj vysoce pravděpodobné, že bude alespoň v následujících dvou týdnech sněžit. Nezapomeňte, že je stále v platnosti výstraha před silným větrem, která platí od nedělního dopoledne do pondělní noci.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty