mzp.cz (MŽP)
23.12.2019 10:10:52

MŽP zveřejnilo aktualizované mapy povodňového nebezpečí a povodňových rizik

Ministerstvo životního prostředí zveřejnilo aktualizované mapy povodňového nebezpečí a povodňových rizik pro 2. plánovací cyklus podle evropské směrnice o vyhodnocování a zvládání povodňových rizik. Ministerstvo životního prostředí upozorňuje, že do doby schválení aktualizovaných plánů pro zvládání povodňových rizik zůstávají v platnosti mapy z 1. plánovacího cyklu, neboť se k nim váží cíle a opatření uvedená v platných plánech pro zvládání povodňových rizik z roku 2015.

Aktualizované mapy povodňového nebezpečí a povodňových rizik jsou zveřejněny na webové stránce ZDE.

Přezkoumání a aktualizace oblastí s významným povodňovým rizikem proběhlo v minulém roce a výsledky jsou srovnatelné s předchozím obdobím – vymezeno bylo téměř 2900 kilometrů vodních toků. Aktualizované mapy povodňového nebezpečí a povodňových rizik jsou jedním ze základních podkladů pro přípravu aktualizace plánu pro zvládání povodňových rizik, jejichž návrhy bude Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s dalšími subjekty připravovat v průběhu příštího roku.

Aktualizované mapy povodňového nebezpečí a povodňových rizik pro 2. plánovací cyklus připravili správci vodních toků pro jednotlivé úseky oblastí s významným povodňovým rizikem. Aktualizace a přezkum map je převážně financován v rámci dlouhodobých projektů podkladových analýz pro plány pro zvládání povodňových rizik podpořených z Operačního programu Životní prostředí Prioritní osy 1 specifického cíle 1.4 Podpořit preventivní protipovodňová opatření.

Tiskové oddělení MŽP
tel.: 267 122 835 nebo 267 122 534
e-mail: tiskove@mzp.cz



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty