TNBiz (TN.cz)
14.11.2019 11:50:17

VÝSTRAHA: Silný vítr má foukat rychlostí až 70 kilometrů za hodinu.

Silný vítr se žene na Českou republiku. Ve čtvrtek dopoledne vydali meteorologové výstrahu na pátek a brzké sobotní ráno pro sever a celý východ Čech.

Až 70kilometrou rychlostí má vát v pátek a v sobotu ráno silný vítr. Varuje před ním i Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha se týká Vysočiny, Středočeského, Jihočeský, Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje. Výstraha platí od půlnoci ze čtvrtka na pátek až do sobotní šesté hodiny ráno.


Podle meteorologů hrozí poškození stromů a menší škody na budovách. "Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Dbejte zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezte túry a nevydávejte se zejména do hřebenových partií," varuje ČHMÚ.

V úterý odpoledne a ve středu bylo právě v těchto oblastech vydané i varování před sněžením a náledím. Kvůli náledí se hlavně ve středu večer, v noci na středu a ve středu brzy ráno komplikovala doprava
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty