Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
10.11.2019 18:34:13

Počasí: zasněží už od středních poloh!

 

Výstraha z pondělí: Česko zasype ve vyšších polohách mokrý sníh.

Počasí v Česku ovlivní další frontální vlna, za kterou se dostane do západní poloviny naší republiky chladnější vzduch. Jelikož bude ovlivňovat počasí hlavně v nočních hodinách, teploty klesnou blízko k nule a na mnohých místech se od 400 m n. m. objeví déšť se sněhem a sněžení. Mohou se objevit první dopravní problémy spojené se zimním počasím v západní polovině republiky, včetně Českomoravské vrchoviny. Nejvíce srážek spadne v úterý večer a v noci z úterý na středu. V dalších dnech se sice oteplí, kolem úterý ale bude dost chladno s četnými srážkami i větrem. Nejvíce srážek spadne na Moravě. Bude se tam v drtivé většině případu ale jednat o déšť. 

Na Lysé hoře sněžilo


Západní polovina země uvidí vločky už od 400 m n. m. 

V pondělí bude zataženo nízkou oblačností, mlhavo. Mlhy mohou i namrzat. Během dne místy rozpouštění oblačnosti na polojasno. Teploty 1 až 5 °C pod nízkou oblačností a 5 až 9 °C, když se objeví slunce.V úterý bude oblačno až zataženo, od jihozápadu postupně déšť, od 600 m n. m. na západě republiky a na Českomoravské vrchovině postupně déšť se sněhem, večer i sněžení. Teploty 4 až 8 °C, na východě 7 až 11 °C. V noci na středu teplota během srážek klesne a sněžit může už od 400 m n. m. stále v západní polovině republiky a na Vysočině

 

Oteplení nejdřív od pátku 

Ve středu bude oblačno až zataženo, občas déšť, v západní polovině země a na Vysočině od 400 m n. m. i srážky smíšené nebo sněhové. Teploty 2 až 6 °C, na východě 8 °C. Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, už jen ojediněle déšť nebo déšť se sněhem. Teploty 2 až 6 °C, na východě až 8 °C.V dalších dnech se potom mírně oteplí. Zima ukáže drápky, takže pozor zejména za volantem. V západní polovině republiky buďte od 500 m n. m. na pozoru, a to hlavně v noci a ráno. Pokud by se od vyšších poloh sníh držel na stromech, které ještě neopadaly od listí, mohou se lámat.  

 

Nedělní počasí


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty