TNBiz (TN.cz)
17.10.2019 08:01:05

Počasí ke konci týdne a o víkendu: Babí léto vydrží i o víkendu. Večer ale teplota klesne až o 17 stupňů

Teplé počasí vydrží podle meteorologů i o víkendu. Následující dny můžeme přes den očekávat až 20 stupňů. Ochlazovat se bude až s přicházejícím večerem, kdy v noci mohou teploty klesnout až o sedmnáct stupňů.

Třetí říjnový víkend bude ve znamení babího léta. "Počasí zejména v Čechách bude částečně ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní nad Německem," informoval Český hydrometeorologický ústav na svém webu.

 

Počasí ke konci týdne

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, v Čechách přechodně až oblačno a na severozápadě ojediněle zaprší. Na jihovýchodě můžeme očekávat místy nízkou oblačnost nebo mlhy, kterých bude během dne postupně od jihovýchodu přibývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, na severu a severovýchodě kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 19 °C. V případě mlhy nebo nízké oblačnosti se bude teplota pohybovat kolem 13 °C.

Počasí 17.10.2019
 

Pátek

V pátek bude oblačno až zataženo, místy však polojasno. Ojediněle můžeme očekávat slabý déšť nebo mrholení. Ráno a dopoledne se místy může vyskytnout i mlha. Nejvyšší denní teploty vystoupají až k 19 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti se budou teploty pohybovat okolo 13 °C. Nejnižší noční teploty klesnou až k 6 °C. Můžeme očekávat i mírný vítr.

Počasí o víkendu

Sobota

V sobotu bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno, zejména na východě území. Na západě a severozápadě meteorologové očekávají ojediněle přeháňky, na Moravě mrholení. Ráno a dopoledne budou místy mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají až na 20 °C.

Neděle

V neděli bude na západě a severozápadě Čech oblačno až zataženo, místy můžeme očekávat slabý občasný déšť a ojediněle budou i mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou až na 6 °C, na východě by se měly teploty udržet na 11 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 14 až 18 °C, na východě až 20 °C. Můžeme očekávat i slabý vítr.

Počasí 20.10.2019
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty