TNBiz (TN.cz)
04.10.2019 07:23:06

Počasí v ČR: Víkend bude chladný a deštivý, na horách může sněžit. Oteplí se ještě?

Víkend bude deštivý a poměrně chladný. Teploty v nížinách klesnou až na sedm stupňů a ve vyšších polohách hor může dokonce sněžit. Mírně oteplit by se mohlo až v druhé polovině příštího týdne.

Řeklo už teplé počasí své poslední slovo? Nebo se ještě vrátí v podobě „babího léta“? Odpovídá meteoroložka ČT Alena Zárybnická.

Zatažená obloha, déšť a teploty kolem deseti stupňů. Tak bude vypadat nadcházející víkend, který se, co se počasí týče, ponese v pravém podzimním duchu. V noci a brzy ráno se mohou objevit přízemní mrazíky, v polohách nad 1000 metrů může sněžit.

První poprašek na horách napadl už ve čtvrtek. Sněžilo ve vyšších polohách Krkonoš, především na Medvědíně nad Špindlerovým Mlýnem a na Sněžce. Sněhová pokrývka ale nevydržela ani do pátku, roztála během dne.

Počasí dnes 

V pátek bude oblačno až polojasno, dopoledne se mohou objevit mlhy a také přeháňky, které budou v polohách nad 1200 metrů sněhové. Přes den se vyjasní, večer ale bude oblačnosti znovu přibývat a může pršet. Teploty vystoupají na 10 až 14 °C, na horách bude kolem 5 °C.

Počasí 4.10.2019

Počasí o víkendu

Sobota bude uplakaná, obloha zůstane zatažená po celý den. Především v severní polovině Česka se v polohách nad 900 metrů objeví smíšené nebo sněhové srážky. V nižších oblastech by mělo pršet. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, nejvyšší denní 8 až 12 °C.

Také v neděli bude převážně oblačno a deštivo, sněžit může i v nižších polohách. "V neděli se zřejmě bude hranice sněžení posouvat do nadmořské výšky cca 700 metrů," uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. Teploty klesnou v noci až pod nulu, přes den vystoupají na 7 až 11 °C.

Počasí 6.10.2019

Počasí v příštím týdnu

Se začátkem příštího týdne se vyjasní, teploty ale zůstanou kolem deseti stupňů. Ojedinělě se objeví přeháňky nebo déšť, na horách srážky sněhové. V polovině týdne by se mohlo mírně oteplit - teploty stoupnou na 15 stupňů.

Počasí 5.10.2019

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty