TNBiz (TN.cz)
20.09.2019 08:21:12

Počasí ve světě: Ulice plné vody, lidé uvěznění v autech. Americký texas zasáhly rozsáhlé povodně

Americký Texas sužují rozsáhlé povodně. Evakuovány byly tisíce lidí. Nejméně jeden člověk zemřel. Záplavy způsobily vydatné lijáky, které přinesla tropická bouře Imelda.

Ulice zaplavené vodou, desítky lidí, kteří v autech čekají na pomoc. Texas sužují povodně, které způsobily prudké lijáky - na některých místech za posledních čtyřiadvacet hodin napršelo až 50 centimetrů srážek.

 

"Šlo to hrozně rychle. Za hodinu byla voda po první schod, za další po druhý a pak mi zaplavila celý dům," zoufá si evakuovaný Roy Stelley.

 

Nejhorší situace panuje v nejlidnatějším texaském městě Houstonu. Záchranáři už vyprostili více než sto lidí. Omezen je i provoz na letišti, silnice kolem jsou zaplavené.

 

 

 

"Před pár minutami jsme vyhlásili stav nouze. Ten nám umožňuje zrychlený režim uzavírání smluv, například na odstraňování škod. Zároveň můžeme od státu žádat logistickou i hmotnou pomoc," vysvětlila ve středu večer starostka okresu Harris Lina Hidalgová.

 

Americké úřady vyhlásily stav nouze v třinácti okresech státu Texas.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty