Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
16.09.2019 19:19:27

Výrazné ochlazení. Počasí přinese i přízemní mrazíky

 

V novém týdnu musíme počítat s citelným ochlazením od severu. Odpolední teploty budou jen neochotně stoupat k 15 °C a rána budou velmi studená, často s přízemními mrazíky. Kdo si říká, že na takové teploty je ještě brzy, tak nemusí zoufat. Ochlazení bude jen přechodné a poté se výrazně oteplí. Zásadní vliv na počasí ve střední Evropě bude mít nadále vysoký tlak vzduchu. Znamená to minimum srážek, nebo dokonce žádné, a to po mnoho dní po sobě. Výjimkou bude hned noc na úterý, kdy se slabý déšť může přechodně dostavit na studené frontě. Na zahrádkách udělejte opatření proti prvním mrazům. Nejstudenější rána budou ve čtvrtek a pátek. Mráz bude zpravidla jen přízemní. V údolích se může objevit i výš nad zemí.

Jak bude v novém týdnu vypadat počasí?

V úterý bude oblačno, místy přeháňky, zpočátku přechodně i déšť. Teploty 14 až 18 °C. Na jihu může být i 21 °C.

Počasí 17.9.2019

Ve středu bude nejčastěji polojasno. Teploty 13 až 17 °C. Ve čtvrtek bude znovu nejčastěji polojasno. Při přechodném oblačnu se může objevit přeháňka. Teploty jen 11 až 15 °C. pátek bude do třetice polojasno, jen přechodně oblačno. Ojediněle mlhy. Teploty 13 až 17 °C. V podobném duchu bude i počasí dalších dní. Začne se ale oteplovat. Původně bude 16 až 20 °C, postupně 21 až 25 °C a babí léto zahlásí návrat. Na přesnější informace počkáme.

Počasí 22.9.2019
 

V Česku se bude zhoršovat sucho, i když aktuální stav je velmi dobrý. Výrazné sucho je jen od Mladé Boleslavi po Liberec a v okolí. Celá Morava je bez rizika sucha. Počasí v dalších dnech vodu nepřinese, maximálně pár mm, takže půdní vláhy znovu ubude. Kupí se mediální předpovědi, jaká bude nastávající zima. Je to bohužel nevěrohodné. Předpovídat počasí na tak dlouhou dobu dopředu nedává smysl. Můžeme pouze spekulovat, jak bude vypadat cirkulace vzduchu nad střední Evropou. A protože globální teplota neustále rychle roste, studenou a na sníh bohatou zimu moc čekat nemusíme.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty