TNBiz (TN.cz)
20.08.2019 11:19:58

Počasí s výstrahou: V Česku udeří bouřky s kroupami, bude vydatně pršet

Do Česka znovu vtrhnou silné bouřky, které bude doprovázet vydatný déšť a ojediněle také kroupy. Meteorologové varují, že bouřky udeří nejdříve v úterý odpoledne v Čechách a poté se budou přesouvat na východ.

Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami a vydatným deštěm. Od úterního odpoledne do středečního rána může místy napršet 10 až 30 mm, ojediněle až 50 mm srážek. Na severovýchodě bude déšť zesilovat až večer.

Varování před vydatným deštěm platí od úterních 15 hodin do středeční třetí ránopro Prahu, část Středočeského, Jihočeského a Plzeňského kraje a také Vysočiny.

Déšť se bude přesouvat na východ, výstraha od 18 hodin platí pro zbytek Středočeského kraje a pro část libereckého, královéhradeckého, pardubického, olomouckého a moravskoslezského regionu.

Bouřky do Česka dorazí kolem 17. hodiny, mohou je doprovázet srážkové úhrny kolem 30 mm, krupobití a nárazy větru kolem 20 m/s. Varování platí pro celou Moravu a Slezsko.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty