Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
31.07.2019 16:58:22

Jaké počasí bude na začátku srpna? Mrkněte na výhled

 

Přinášíme informace o počasí v první řekněme třetině srpna. Většinu z vás výhled příjemně potěší. Bude letní počasí bez větších teplotních extrémů. Teplota bude kolem 25 °C a léto bude jako malované.

Česku chybí voda. Takže jak to bude se srážkami? No, vzdušné vlhkosti zůstane ve střední Evropě docela dost, přidá se většinou západní proudění. V součtu by to mělo znamenat přeháňky a místy bouřky na velké části území. To obvykle nestačí, ale aspoň něco. Tlaková výše se zcela suchými dny by byla horší. Kolem šestého srpna bude zřejmě tepleji a teploty se v nížinách dotknou 30 °C. Přichází ideální období na výlety, zahradní posezení, tuzemské dovolené a v nejnižších polohách i koupání.

 

Počasí ke konci týdne 

Jak bude v závěru tohoto týdne? Ve čtvrtek bude polojasno. Během dne i oblačno a ojediněle přeháňky. Zpočátku na východě může doznívat fronta a přeháňky nebo bouřky četnější. Teploty 24 až 28 °C.V pátek bude také polojasno, během dne až oblačno. Ojediněle přeháňky nebo bouřky, na severovýchodě místy. Teploty 23 až 27 °C.Víkend bude o něco chladnější.

V sobotu bude oblačno, na většině území přeháňky, ojediněle bouřky. Teploty 21 až 25 °C.Neděle bude podobná, přeháněk zřejmě ubude. Teploty 22 až 26 °C.

 

Počasí v příštím týdnu 

V novém týdnu se očekává podobný trend počasí. Bude polojasno, během dne oblačno, místy přeháňky a bouřky. Teploty 22 až 27 °C. V nížinách bude postupně i víc. Taková středoevropská letní pohoda bez extrémů. Smůlou je nedostatek zásob vody v krajině. Nejvíce trpí severozápadní Čechy, severovýchodní Čechy, Strakonicko, Hornomoravský úval a Opavsko. Hezky zalito je na jižní a jihovýchodní Moravě, kde se navíc objevily další silné bouřky v úterý. Situace se suchem by se měla pomalu a neochotně zlepšovat. Problémem lokálních srážek je fakt, že na některých místech nemusí zapršet vůbec.

 

Vedro a dusno, nebo déšť a chladno? Přelom prázdnin provází proměnlivé počasí.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty