TNBiz (TN.cz)
21.07.2019 21:09:31

Počasí v Česku: V Českém Těšíně strhl střechu vítr. Hasiči měli napilno také v Praze

Kvůli silnému dešti a větru museli vyjíždět k zásahům hasiči z Moravskoslezského kraje a Prahy. Jednalo se především o odstraňování spadlých stromů a odčerpávání vody ze sklepů a garáží.

Celkem 42 výjezdů museli v neděli absolvovat moravskoslezští hasiči ve spojitosti s nepřejícným počasím. Nejvíce zásahů bylo na Opavsku a Karvinsku.

"Největší škodu zatím zřejmě způsobil náhlý poryv větru v Českém Těšíně, který po půl druhé odpolední strhl část střechy dílny autoservisu o rozměrech asi 10 krát 10 metrů. Ta poškodila několik zaparkovaných vozxidel a vršek odváté střechy ještě střechu sousedního objektu," uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

 


S následky silného deště se museli vypořádat také pražští hasiči. "V Kyjích uvízlo vozidlo v laguně na komunikaci, v Satalicích, Kbelích a Kyjích spadl strom přes komunikaci a v Hloubětíně poškodil spadlý strom auto," uvedli hasiči na svém twitteru. Vítr a déšť zasáhly hlavně severovýchod Prahy.
 

Jak bylo? Podívejte se očima iReportérů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty