Redakce (Kurzy.cz)
19.07.2019 11:01:25, aktualizováno 20.07.2019 11:37:16

Počasí: Výstraha s platností na sobotu 20. července - Vysoká zátěž na lidský organismus

Aktualizace VÝSTRAHY ČHMÚ
Tato výstraha rozšiřuje předešlou výstrahu o možnost výskytu silných bouřek.

 

TEPLOTY: Po přední straně brázdy nižšího tlaku vzduchu nad západní Evropou k nám bude dnes (20. 7.) proudit od jihozápadu teplý vzduch. Odpolední teploty místy překročí 31 °C. 

BOUŘKY: V noci na neděli (21. 7.) začne postupovat od západu přes naše území studená fronta. V sobotu večer a v noci na neděli se mohou v Čechách vyskytnout silné bouřky s nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h), kroupami a úhrny srážek kolem 30 mm.

 

Více: Česko zasáhnou silné bouřky. Dorazit by měly i kroupy. a výhled na příští týden: Bude jak ve skleníku. Předpověď počasí slibuje dusno a horko.

Vysoká zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty