TNBiz (TN.cz)
16.07.2019 10:22:02

V Tursku u Prahy hoří průmyslové sklady. Obrovské plameny šlehají do nebe

Hasiči Středočeského kraje vyjížděli před desátou hodinou k požáru v Tursku v okrese Praha-západ. Oheň vypukl ve skladech, které dříve sloužily pro zemědělce. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Některé okolní obce doporučují lidem nevětrat a raději zůstat doma.


K obrovskému požáru vyjelo osm jednotek hasičů v úterý dopoledne. "Jedná se o požár v Tursku. Oznámení jsme přijali kolem 9:45," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. 

Hořet by měly bývalé zemědělské objekty, které dnes slouží jako sklady. "Hasiči se snaží uhasit největší ložisko, aby nedošlo k poškození dalších skladů," doplnila Kereková.

Kvůli velikosti požáru hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. "Na místo dojela další jednotka, která má k dispozici kombinovaný hasicí kontejner," dodala mluvčí.

Obec Libčice nad Vltavou, která se nachází vedle Turska, informovala o požáru na svém webu. "Oznamujeme, že na Tursku v dnešních hodinách vznikl požár ve skladu akumulátorů. Z preventivních důvodů doporučujeme omezit pobyt venku a nevětrat," napsala obec. 

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty