TNBiz (TN.cz)
05.06.2019 11:48:59

Počasí v tomto týdnu: Vedro, pak bouřky. ČHMÚ varuje před prudkou změnou počasí.

Meteorologové vydali krátce před středečním polednem výstrahu. Ta varuje před horkem, které mají v částech republiky ve čtvrtek vystřídat silné bouřky.

Přehled počasí na zbytek týdne podle ČHMÚ

"Před zvlněnou studenou frontou k nám proudí teplý vzduch od jihozápadu. Teplota ve středu v dolním Polabí, v Poohří a na Plzeňsku vystoupí na 30 až 33 °C. Ve čtvrtek během dne bude zvlněná studená fronta postupovat přes ČR k severovýchodu. Na frontě se vytvoří přeháňky a místy bouřky, i silné, doprovázené zejména přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, ojediněle kroupami," vypočítává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Varování před horkem platí od středečního poledne do středeční osmé hodiny večer pro části Středočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje - jmenovitě pro oblasti v okolí velkých řek.

Silné bouřky podle výstrahy dorazí do Česka ve čtvrtek dopoledne. Výstraha platí od 11 hodin do pátečních čtyř hodin ráno pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj.

Se zpožděním dorazí bouřková fronta do Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského kraje a na Vysočinu - výstraha tu platí od čtvrteční 14. hodiny rovněž do druhé poloviny noci ze čtvrtka na pátek.

Ve čtvrtek v šest hodin večer se bouřky přesunou na Moravu a do Slezska a zasáhnou podle ČHMÚ Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

 

Bouřky zasáhly Česko už v průběhu úterý, například obec Březina v úterý v pravé poledne zasáhla velmi silná lokální bouřka, kterou provázely i kroupy.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty