TNBiz (TN.cz)
26.05.2019 07:41:58

Výhled počasí na červen: Dobrá zpráva od meteorologů. Více tepla, bude až 28 stupňů

Následující čtyři týdny budou podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně průměrné. Oteplí se i v noci, kdy se budou teploty pohybovat kolem 10 stupňů. Přes den teploty překročí dvacítku.

 

Počasí v příštím týdnu 

Na začátku příštího týdne vydrží teplé a poměrné slunečné počasí. Teploty budou v pondělí stoupat až na 25 stupňů a v noci se budou pohybovat mezi 14 a devíti stupni. Ve středu ale přijde ochlazení, teploty klesnou na 10-15 °C.

V závěru týdne by se mělo zase oteplit, rtuť teploměru překročí dvacetistupňovou hranici.


Výhled počasí na červen 

Také další tři týdny budou teplotně průměrné. Přes den by měly teploty šplhat na 21 i více stupňů, v noci se budou pohybovat kolem deseti stupňů.

 

"Období jako celek by mělo být srážkově průměrné. První týden bude srážkově nadprůměrný s průměrným týdenním úhrnem až kolem 31 mm. V ostatních týdnech se budou průměrné týdenní úhrny pohybovat kolem normálu s hodnotou kolem 15 mm," dodal ČHMÚ.

 


Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty