TNBiz (TN.cz)
14.05.2019 10:36:09

Počasí: Nezapomeňte si doma deštníky. Následující tři dny proprší.

Úterní slunečné ráno nijak nenaznačilo, že nás čeká několik deštivých dnů. Už během dne totiž přijdou na území Česka přeháňky, které vydrží až do pátku. Podívejte se na srážkových mapách, kde všude bude pršet!

Zatímco ještě v úterý ráno vstávalo mnoho lidí za svitu sluníčka, v průběhu dne už bude potřeba vytáhnout deštníky. "Počasí v Česku ovlivňuje frontální rozhraní, které se pozvolna začne ze Slovenska přesouvat na naše území a přinese déšť na celé území," popsala mluvčí ČHMÚ Dagmar Honsová.

I středeční obloha bude oblačná až zatažená s občasným deštěm a přeháňkami. Naprší od 1 do 10 mm, na horách až kolem 20 mm srážek.

Noční teploty budou mezi 7 až 3 stupni, přes den stoupnou na 8 až 12 stupňů, na jihovýchodě až 15 stupňů. Ve středu bychom měli podle meteorologů počítat se silným větrem.

 

 

Také čtvrteční obloha bude deštivá, naprší od 1 do 20 mm. Ojedině se dokonce objeví i bouřky. Postupně se na východě a jihovýchodě začnou mračna protrhávat a srážek ubyde.

Denní teploty se vyšplhají na 14 až 18 stupňů, v noci se budou pohybovat mezi 9 až 5 stupni.

Ani v pátek se déšt Česku nevyhne. Doprovázet ho budou ojedinělé i bouřky. V noci budou teploty od 10 do 6 stupňů, přes den stoupnou na 15 až 19 stupňů.

 

Podívejte se na přepověď počasí:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty