Roman Havlíček (Meteobox)
10.05.2019 02:58:09

Chladnější a vlhčí počasí bude pokračovat, přelom týdnů bude studený a na horách může i sněžit

 

Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže nad Severním mořem. S ní spojená okluzní fronta přecházela během dne dále k východu a za ní k nám proudí chladnější a vlhčí vzduch od západu. V dalších dnech se k nám nejprve rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu, o víkendu nás bude ovlivňovat frontální systém. Na konci týdne se k nám začne od severozápadu rozšiřovat výběžek tlakové výše, mezi ní a tlakovou níží nad jižní a jihovýchodní Evropou k nám pronikne studený vzduch od severu. Příští týden nás bude ovlivňovat tlaková výše se středem nad Severním mořem, která bude během týdne postupně slábnout.

 

V noci bude oblačno až zataženo, ojediněle, v Čechách místy přeháňky nebo déšť. Přechodně, zejména na východě až skoro jasno. K ránu ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty 10 až 6°C, při vyjasnění až 4°C.

Vítr slabý jihozápadní až západní do 4 m/s, přechodně až mírný do 6 m/s.

 

pátek bude zpočátku přechodně až zataženo s možností deště, jinak převážně oblačno a ojediněle, během dne místy, zejména v severovýchodní polovině území přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru postupně ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Ráno ojediněle mlhy.

Nejvyšší denní teploty 14 až 18°C, při zmenšené oblačnosti i tepleji.

V 1000 m n.m. na horách kolem 9°C.

Vítr zpočátku ještě slabý, přes den mírný západní 3-7 m/s, zejména v přeháňkách i s nárazy až 15 m/s, večer bude opět slábnout.

 

V sobotu bude zpočátku zmenšená oblačnost, od západu postupně přibývání až na zataženo a občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Ráno ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty 7 až 3°C.

Nejvyšší denní teploty 15 až 19°C, na západě jen kolem 13°C.

Vítr slabý až mírný jižní až jihovýchodní do 5 m/s, v jihozápadní polovině Čech přechodně až západní 2-7 m/s, ojediněle s nárazy až 15 m/s.

 

V neděli bude většinou zataženo, občas déšť nebo přeháňky, postupně budou srážky ustávat. V Čechách, především na severozápadě postupně nad 1000 m n.m. i srážky sněhové.

Nejnižší noční teploty 10 až 6°C.

Nejvyšší denní teploty 9 až 13°C, na východě může být i tepleji.

Vítr mírný až čerstvý severní až severozápadní 4-8 m/s, v nárazech kolem 15 m/s, v Čechách bude večer postupně slábnout.

 

Od pondělí do čtvrtka bude velká oblačnost a místy občas déšť nebo přeháňky, na horách zpočátku i smíšené nebo sněhové. Postupně částečné ubývání oblačnosti i srážek a ráno ojediněle mlhy.

Nejnižší noční teploty 8 až 3°C, při zmenšené oblačnosti a utišení větru jen kolem 1°C.

Nejvyšší denní teploty zpočátku 8 až 13°C, postupně 13 až 18°C.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty